Bekijk het origineel

Chinese tweede man bezoekt VS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Chinese tweede man bezoekt VS

1 minuut leestijd

WASHINGTON (AP) - De Chinese vice-president, Hu Jintao, die algemeen wordt gezien als de opvolger van president Jiang Zemin, is gisteren in de VS aangekomen om kennis te maken met de belangrijkste Amerikaanse politici.

Hu sprak als eerste met vice-president Cheney, later zal hij in het Witte Huis een gesprek met president George Bush hebben. Witte-Huiswoordvoerder Ari Fleischer heeft aangekondigd dat Bush de hoge gast onder meer zal bedanken voor de Chinese steun aan de Amerikaanse strijd tegen het terrorisme.

Bij de ontmoetingen in Washington zullen daarnaast 'netelige' onderwerpen als het Chinese mensenrechtenbeleid en de Amerikaanse politiek ten aanzien van Taiwan op het programma staan. Waarschijnlijk zal de detentie van Yang Yianli niet besproken worden, aldus Amerikaanse regeringsfunctionarissen. De activist werd deze week na een verblijf van dertien jaar in de Verenigde Staten bij terugkeer in China onmiddellijk gearresteerd.

De gesprekken tussen Hu en vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering worden vooral gezien als "kennismakingsontmoetingen", aangezien er uit respect voor de positie van zittend president Jiang Zemin geen belangrijke politieke beslissingen zullen worden genomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Chinese tweede man bezoekt VS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken