Bekijk het origineel

Canada arresteert 78-jarige nazi

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Canada arresteert 78-jarige nazi

3 minuten leestijd

VANCOUVER (AFP) - De Canadese politie heeft gisteren een 78-jarige man aangehouden na een verzoek om uitlevering van Italië. Daar is hij bij verstek veroordeeld voor oorlogsmisdaden tijdens WO II. De voormalige nazi-korporaal Michael Seifert woont sinds 1951 in Canada. In november 2000 is hij door een Italiaans gerechtshof bij verstek veroordeeld tot levenslang.

Nieuw reservaat voor walvissen

ZEIST (ANP) - De toekomst van de walvissen in het zeegebied bij Papoea-Nieuw-Guinea ziet er ineens rooskleuriger uit. Minister-president Mekere Mouata riep gisteren dit gebied in de Stille Oceaan uit tot walvisreservaat. Dat heeft het Wereld Natuur Fonds (WNF) meegedeeld. Het gebied is vijftig keer zo groot als Nederland. Verscheidene walvissoorten hebben baat bij deze nieuwe beschermde omgeving, met een oppervlakte van 2,4 miljoen km.

Ravalomanana stelt beëdiging uit

ANTANANARIVO (AFP) - Marc Ravalomanana heeft zijn beëdiging tot president van Madagaskar uitgesteld. De installatie zou morgen plaatshebben, maar volgens zijn belangrijkste medewerker heeft hij op verzoek van de Organisatie van Afrikaanse Eenheid (OAE) besloten voorlopig van de plechtigheid af te zien. Hij blijft het presidentschap opeisen.

Kleinzoon Lindbergh herhaalt vlucht

NEW YORK (DPA) - De kleinzoon van Charles Lindbergh is gisteren opgestegen voor een herhaling van de historische vlucht over de Atlantische Oceaan die zijn grootvader in 1927 maakte. Erik Lindbergh (37) vertrok in zijn eenmotorige propellervliegtuig de "New Spirit of St. Louis" van een vliegveldje op Long Island bij New York. Vanmorgen werd hij na ongeveer achttien tot twintig uur op de luchthaven Le Bourget bij Parijs verwacht.

Gusmao bezoekt Megawati

JAKARTA (ANP) - De gekozen president van Oost-Timor, Xanana Gusmao, begint vandaag een vierdaags bezoek aan Indonesië. Volgens het Japanse persbureau Kyodo hoopt hij morgen een ontmoeting te hebben met de Indonesische president Megawati Sukarnoputri. Gusmao gaat ook naar de hoofdstad van Sulawesi, Makassar, waar Oost-Timorese vluchtelingen een goed heenkomen hebben gezocht.

Veel doden in Algerije bij gevangenisbrand

ALGIERS (RTR) - Een brand in een Algerijnse gevangenis heeft aan veertien gedetineerden het leven gekost. Dit maakte het officiële Algerijnse persbureau APS gisteren bekend. Elf gevangenen liepen verwondingen op. De mannen in een van de cellen in de Serkadji-gevangenis in de hoofdstad Algiers staken hun matrassen in brand na een incident tussen een bewaker en een van de gevangenen die zelfmoord probeerde te plegen, meldde APS.

Maker computervirus krijgt 20 maanden cel

NEWARK (AP) - De Amerikaanse maker van het computervirus Melissa, dat in 1999 voor miljoenen dollars schade aanrichtte door een wereldwijde verstoring van het e-mailverkeer, is gisteren tot een gevangenisstraf van twintig maanden veroordeeld. David Smith (34) is een van de eersten die een gevangenisstraf krijgen voor het ontwerpen en verspreiden van een computervirus.

Papoea's herdenken vermoorde Eluay

JAKARTA (AP) - Honderden Papoea's hebben gisteren bij het graf van onafhankelijkheidsleider Theys Eluay de annexatie van hun land door Indonesië herdacht. Indonesië viel op 1 mei 1963 Papoea binnen nadat de Nederlandse koloniale machthebbers waren vertrokken. Eluay werd in november vorig jaar ontvoerd en gewurgd.

Toerist moet gaan betalen op Balearen

MADRID (AP) - Op de Spaanse Balearen moeten toeristen sinds gisteren belasting betalen waarmee milieuprojecten en het onderhoud van de infrastructuur zullen worden gefinancierd. Afhankelijk van de accommodatie moet iedere toerist per dag tussen de 25 eurocent en 2 euro aan toeristenecotaks betalen. Kinderen onder de 12 zijn van de heffing vrijgesteld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Canada arresteert 78-jarige nazi

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken