Bekijk het origineel

Zeven jaar cel voor moord na ruzie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zeven jaar cel voor moord na ruzie

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de 22-jarige D. L. M. uit Almere tot zeven jaar cel veroordeeld. M. schoot in oktober een 23-jarige Amsterdammer dood na een verkeersruzie.

Een maand later stak M. in het huis van bewaring een medegedetineerde neer met een balpen. Het slachtoffer werd geraakt in zijn rechterhartkamer en overleefde de aanval ternauwernood. Officier van justitie B. Wind eiste twaalf jaar cel.

M. reed in de nacht van 20 op 21 oktober met zijn kameraad door de Reguliersdwarsstraat. Voor een discotheek moesten ze wachten op een witte Renault waarvan de bestuurder stond te praten. M.'s kameraad stapte uit en vroeg de man door te rijden. Ook M. stapte uit. Naar eigen zeggen werd hij uitgescholden en kreeg hij een klap in zijn gezicht. Hij pakte een pistool uit zijn broeksband "om de jongens van de andere auto af te schrikken", maar hij schoot en trof de 23-jarige Amsterdammer dodelijk.

De rechtbank rekent het M. in het bijzonder aan dat hij om een verkeersruzie te beslechten in een straat met veel uitgaansgelegenheden een wapen trok.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Zeven jaar cel voor moord na ruzie

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken