Bekijk het origineel

Zuidtangent scoort boven verwachting

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zuidtangent scoort boven verwachting

2 minuten leestijd

SCHIPHOL (ANP) - Op het deeltraject Haarlem-Schiphol is de snelle buslijn Zuidtangent een groter succes dan aanvankelijk werd aangenomen. Het gebruik van het traject Schiphol-Amsterdam valt echter tegen.

Vervoersmaatschappij Connexxion maakte gisteren de vervoercijfers van de lijn bekend. Sinds 13 januari rijdt de Zuidtangent-lijn tussen Haarlem en Amsterdam.

Per werkdag hebben de bussen gemiddeld meer passagiers dan de prognose van ruim 27.000 mensen. De inschatting was dat er voor het eerst in 2005 27.000 mensen dagelijks zouden meerijden.

Op het traject tussen Schiphol en Amsterdam-Zuidoost rijden duidelijk minder passagiers mee dan verwacht. Connexxion denkt dat het aantal reizigers op het traject tussen Schiphol en Amsterdam-Zuidoost later dit jaar zal stijgen.

De slechte cijfers worden volgens het bedrijf veroorzaakt door het feit dat de bus door werkzaamheden op enkele plaatsen een alternatieve route rijdt. Bovendien is overstappen op het Bijlmer-station moeilijk, omdat dit wordt verbouwd.

De Zuidtangent geldt als de langste busbaan van Europa. Op andere plekken rijdt de bus tussen het gewone verkeer. De Zuidtangent rijdt van Haarlem NS via de Floriade en Schiphol naar Amsterdam-Bijlmer.

De buslijn mikt de eerste jaren op 4 tot 5 miljoen passagiers per jaar. Vanaf 2008 moet dat aantal zijn opgelopen tot 7 à 8 miljoen. De bus zal tegen die tijd van IJmuiden naar de Amsterdamse wijk IJburg rijden.

Connexxion heeft uitgerekend dat sinds het begin van de Zuidtangent het aantal busreizigers in de regio met 3 procent is gestegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Zuidtangent scoort boven verwachting

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 3 mei 2002

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken