Bekijk het origineel

Bekijk het origineel
Veel tips, geen resultaat
AMSTERDAM (ANP) - De laatste keer dat de 19-jarige Marion van Buuren en haar 1 jaar oude dochter Romy werden gezien, was zondag 8 juni 1997. Op die dag stapte het tweetal in de auto van Okan O. die geparkeerd stond in Bergen, de woonplaats van Marion. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
Marion van Buuren had enige jaren een relatie met de toen 24-jarige Okan O. De relatie was niet probleemloos, mede gezien Marions en Romy's verblijf in een Blijf-van-mijn-lijfhuis in Haarlem in mei 1997. Okan, zo zeggen verschillende getuigen, mishandelt Marion regelmatig en gedraagt zich bezitterig en gewelddadig.
Op zondag 8 juni besluit Marion toch haar grote liefde Okan O. te bellen omdat het zijn verjaardag is. Ze spreken af in haar woning in Bergen en nadat het drietal in de auto stapt is dus nooit meer iets vernomen van Marion of Romy. Buren beweren dat zij die middag getuige zijn geweest van heftige ruzies tussen Marion en Okan.
Okan O. zegt dat hij Marion en Romy heeft afgezet bij het station van Alkmaar en nooit meer iets van hen heeft vernomen. Er zijn nooit getuigen gevonden die Marion en haar dochter op het Alkmaarse station hebben gezien.
Na veel publiciteit rond de verdwijningszaak ontvangt de politie vele tips, maar geen enkele levert concreet resultaat op. De ouders van Marion loven een beloning uit van aanvankelijk 25.000 gulden en later 25.000 euro.
Sinds november 1997 wordt O., die regelmatig met de politie in aanraking is geweest, door de politie aangemerkt als verdachte. In september van dat jaar moet hij voor de rechtbank in Leeuwarden verschijnen wegens zijn aandeel in een massale vechtpartij in een Friese disco.
Ook raakt hij die herfst betrokken bij een gewelddadige schietpartij in Amsterdam. Hij wordt gearresteerd en de politie gaat bij zijn ondervraging steeds meer de nadruk leggen op de verdwijning van Romy en Marion.
Begin 1998 wordt Okan O. op humanitaire gronden vrijgelaten. Hij lijdt aan kanker en is ongeneeslijk ziek. Binnen twee dagen pleegt Okan, met een vriend, een overval op een bank. Bij een achtervolging door de politie schiet het tweetal erop los en raakt een voorbijgangster.
De politie kan op dat moment weinig doen, maar arresteert Okan en zijn vriend dezelfde week nog. Hij belandt weer in de gevangenis en sterft daar, in mei 1998, aan zijn ziekte. Hij heeft geen woord losgelaten, ondanks smeekbedes van de familie van Marion, over de verdwijning.
Ondanks veel publiciteit is er, tot gisteren, nooit een concreet succes geboekt in de verdwijningszaak. Speurtochten in Turkije, het vaderland van Okan, en in Nederland hebben niets opgeleverd. De recherche concentreerde het onderzoek op Okans (criminele) vriendenkring, maar ondervond vanuit die hoek niet veel medewerking. De politie in Alkmaar ontving nog regelmatig tips over Romy en Marion.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 augustus 2002
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 augustus 2002
Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's