Bekijk het origineel

Politie haalt Bashir uit ziekenhuis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie haalt Bashir uit ziekenhuis

1 minuut leestijd

SOLO (ANP/RTR) - De politie in de Javaanse stad Solo heeft vandaag de vermeende leider van de radicale moslimgroep Jemaah Islamiyah opgehaald voor verhoor. Abu Bakar Bashir, die in een ziekenhuis verbleef, wordt verdacht van betrokkenheid bij onder meer bomaanslagen in 2000 en bij plannen om president Megawati te vermoorden.

Vele tientallen aanhangers van de moslimgeestelijke raakten voor het hospitaal slaags met veiligheidstroepen. Er vielen volgens ooggetuigen verscheidene gewonden, onder wie politieagenten. Bashirs advocaten zeiden eerder dat hun cliƫnt naar Jakarta zal worden overgebracht.

De politie wilde Bashir al enige tijd verhoren, maar kort nadat dit voornemen bekend werd, stortte Bashir in. Hij ging naar een ziekenhuis, waar de politie hem korte tijd later formeel onder arrest plaatste.

Bashir ontkent iets van Jemaah Islamiyah te weten. De VS en Australiƫ wezen leden van de groepering eerder aan als de mogelijke plegers van de recente bloedige moordaanslagen op Bali. Daardoor vielen bijna 200 doden.

De Verenigde Naties hebben vrijdag Jemaah Islamiyah op de lijst van groepen en personen gezet die banden hebben met het terreurnetwerk al-Qaida van Osama bin Laden.

Lidstaten van de VN zijn verplicht tot sancties tegen personen en groepen op die lijst, waaronder bevriezing van tegoeden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 oktober 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Politie haalt Bashir uit ziekenhuis

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 oktober 2002

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken