Bekijk het origineel

Politie jaagt op schutter Nijmegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie jaagt op schutter Nijmegen

2 minuten leestijd

NIJMEGEN - De man die zondag een 37-jarige portier van disco The Matrixx in Nijmegen heeft doodgeschoten, is nog voortvluchtig. De recherche zegt aan de hand van getuigenissen en beelden van bewakingscamera's een goed idee van de identiteit van de dader te hebben.

Bij de schietpartij raakte een tweede bewaker van The Matrixx gewond. Een 25-jarige Nijmegenaar die zondag kort na de dodelijke schietpartij was opgepakt, is gisteren weer vrijgelaten. Volgens de politie is niet gebleken dat de verdachte ook echt betrokken was. Een eveneens 25-jarige vrouw uit Nijmegen blijft wel vast op verdenking van betrokkenheid.

Volgens de eigenaar van de discotheek en volgens de werkgever van beide portiers, A. Beck van een particulier beveiligingsbedrijf, was de dader eerder die nacht buiten de deur gezet na een opstootje. Vervolgens vuurde de man rond sluitingstijd de dodelijke schoten af voor de ingang van de discotheek.

Volgens Beck droegen de twee neergeschoten mannen geen kogelwerende vesten, maar zogenoemde steekvesten. Die houden messteken tegen, maar geen kogels. "De mannen stonden vrijwel altijd in de discotheek en daar achten wij een steekvest voldoende", aldus A. Beck.

De portier die aan de deur stond, was even naar het toilet. De twee namen voor hem waar. De portiers aan de deur van The Matrixx dragen normaal gesproken kogelwerende vesten, aldus Beck.

De portiers stonden nog binnen toen zij van buitenaf werden neergeschoten. Een 37-jarige man uit Schaijk overleed aan zijn verwondingen, zijn 37-jarige collega uit Houten lag gisteren nog ernstig gewond op de intensive care. Volgens Beck is de gewonde collega inmiddels wel aanspreekbaar. Bij het bedrijf, dat ruim vijftig portiers in dienst heeft, is geschokt gereageerd.

Naar aanleiding van de schietpartij vindt de FNV Horecabond dat er bij uitgaansgelegenheden videobewaking moet zijn. De camera's buiten zouden de hele omgeving in de gaten kunnen houden, om de veiligheid voor personeel en bezoekers te vergroten. Volgens een woordvoerder van de bond is videobewaking een goed middel, ondanks de discussie over de inbreuk op de privacy.

De FNV is geen voorstander van de verplichting van kogelwerende vesten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Politie jaagt op schutter Nijmegen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken