Bekijk het origineel

Zuil bij stadhuis Alphen brokkelt af

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zuil bij stadhuis Alphen brokkelt af

3 minuten leestijd

ALPHEN A/D RIJN - Elementen van de ionische zuil aan de gevel van het stadskantoor van Alphen aan den Rijn hebben losgelaten. De gemeente maakte dit gisteren bekend. De brandweer heeft de entree van het kantoor zaterdag afgezet, nadat verschillende stukken naar beneden waren gevallen.

Meisje komt om bij ongeval in Breda

BREDA - Een 15-jarig meisje uit Breda is gisteren overleden aan de gevolgen van een ongeval. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Het meisje stak omstreeks 19.00 uur op de fiets de Graaf Engelbertlaan (zuidelijke rondweg) over bij de verkeerslichten op de kruising met de Diaconessenweg. Zij werd daarbij geschept door een auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Oosterhout. De vrouw verklaarde tegen de politie dat het verkeerslicht voor haar op groen stond. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis, waar zij enkele uren later is bezweken.

Man valt van hoge bouwsteiger

DELFT - Een 33-jarige Rotterdammer is gisteren op de Kalfjeslaan in Delft van zes verdiepingen hoog van een bouwsteiger gevallen. De man bevond zich op de zesde etage van de steiger. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en liep ook diverse breuken op. Er kwamen een ambulance en een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer is per ambulance naar het Rotterdamse Dijkzigt-ziekenhuis vervoerd. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Wisselstoring treft treinverkeer Brabant

EINDHOVEN - Een grote wisselstoring tussen Eindhoven en Acht heeft gisteren grote vertragingen in het Brabantse treinverkeer veroorzaakt. Vanaf halfelf kon er tussen Eindhoven en Acht door een storing geen enkele wissel meer worden bediend. De NS trachtte de problemen te verhelpen door de bedieningsapparatuur opnieuw af te stellen. Hierdoor werd de storing echter nog groter.

Bevelanden halen banden aan

GOES - De gemeenten op Noord- en Zuid-Beveland gaan nauwer met elkaar samenwerken. Op korte termijn zullen alle wensen op het gebied van ruimtelijke ordening voor de hele regio worden gebundeld in één langetermijnvisie. Daarnaast zal bekeken worden of er een regionaal grond- en ontwikkelingsbedrijf opgezet kan worden.

OR in Delta wil geen bod op Remu

MIDDELBURG - De ondernemingsraad van Delta overweegt gerechtelijke stappen te ondernemen om te voorkomen dat het nutsbedrijf een bod doet op het Utrechtse energieconcern Remu. Volgens de OR is er te weinig informatie verstrekt over de financiële gevolgen van de overname. De aandeelhouders hebben al wel met de overname ingestemd.

Xtc-laboratorium in Papendrecht ontdekt

PAPENDRECHT - De politie heeft gisteravond in een woning aan de Rembrandtlaan in Papendrecht een laboratorium ontdekt voor de bereiding van xtc-pillen. Tijdens een inval vond de politie een hoeveelheid grondstof die genoeg zou zijn voor een productie van 600.000 pillen per dag. Hoewel de bereiding niet in de woning plaatsvond, werden zes verdachten aangehouden.

Man voor de rechter na explosie in huis

RIJSWIJK - De bewoner van een pand aan de Populierlaan in Rijswijk zal binnenkort voor de meervoudige strafkamer moeten verschijnen in verband met een explosie die op 11 juli 2002 in zijn woning plaatsvond. Door de explosie ontstond schade aan een aantal woningen in de omgeving. De man zelf werd met letsel opgenomen in het ziekenhuis.

Zeeuwen bezorgd over vossen

TERNEUZEN - Steeds meer inwoners van Zeeuws-Vlaanderen maken zich bezorgd over de aanwezigheid van vossen. Omdat er geen natuurlijke vijanden zijn en er ook niet op vossen gejaagd mag worden, dreigen steeds meer mensen het recht in eigen hand te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Zuil bij stadhuis Alphen brokkelt af

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken