Bekijk het origineel

Bandje waarschijnlijk van Bin Laden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bandje waarschijnlijk van Bin Laden

2 minuten leestijd

WASHINGTON - De stem op het bandje dat gisteren werd uitgezonden door de Arabische zender Al-Jazeera is waarschijnlijk echt van Osama bin Laden. Dit hebben Amerikaanse regeringsfunctionarissen gisteren gezegd.

Het onderzoek naar de stem op het bandje wordt nog voortgezet, maar de eerste tekenen wijzen erop dat het daadwerkelijk gaat om de leider van het terreurnetwerk al-Qaida. "Waarschijnlijk is hij het. Maar we weten het niet zeker", aldus de woordvoerder. Als de echtheid van de opname wordt bevestigd, betekent dit dat voor het eerst zekerheid bestaat dat Osama de Amerikaanse aanvallen op zijn schuilplaatsen in Afghanistan destijds heeft overleefd.

Op het bandje uit de gezochte terroristenleider zijn tevredenheid over de recente aanslagen in Bali, Koeweit en Jemen en over de gijzeling van theaterbezoekers in Moskou door Tsjetsjeense moslimstrijders.

De man die volgens Al-Jazeera Bin Laden is, beschuldigt op de band de Verenigde Staten en hun bondgenoten ervan moslims in de Palestijnse gebieden en elders te schaden. Hij bedreigde de bondgenoten van de "Witte Huis-bende van slachters" met nieuwe aanslagen als ze de VS blijven steunen. "Als je doodt, word je gedood", zei hij.

"Bush doodt onze kinderen in Irak en de Amerikaanse bondgenoot Israël bomb ardeert in Palestina huizen met oude vrouwen en kinderen erin met Amerikaanse vliegtuigen", aldus de stem op de band.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Bandje waarschijnlijk van Bin Laden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken