Bekijk het origineel

Interbrew op avontuur in Duitsland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Interbrew op avontuur in Duitsland

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP/Belga) - De Belgische brouwer Interbrew trekt bijna 500 miljoen uit voor de overname van het in Hannover gevestigde Gilde Brauerei. Als de aankoop rondkomt, heeft het concern zijn positie op de Duitse biermarkt fors versterkt.

Eerder kocht het concern al Beck's en de particuliere brouwerij Diebels op. Met de overname van Gilde Brauerei zou de Belgische brouwer de tweede plaats innemen op de Duitse biermarkt. Het bod geldt voor alle aandelen van de holding Brauergilde Hannover, die op haar beurt een belang heeft van 85 procent in Gilde Brauerei.

De overname is een feit als Interbrew minstens de helft van de aandelen van Brauergilde in handen krijgt. De aandeelhouders hebben tot eind november de tijd om het bod van 275.000 euro per aandeel te aanvaarden. Gisteren ging op een bijzondere algemene aandeelhoudersvergadering van Brauergilde een meerderheid al akkoord.

Ook de mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren. Een beslissing hierover valt eind dit jaar.

Interbrew is de op drie na grootste brouwer ter wereld en zet jaarlijks 852 miljoen euro om. Gilde Brauerei heeft met een productie van 4,5 miljoen hectoliter een marktaandeel van 3,7 procent in Duitsland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

Interbrew op avontuur in Duitsland

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 16 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 40 Pagina's

PDF Bekijken