Bekijk het origineel

Rotterdam pakt spijbelaars hard aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rotterdam pakt spijbelaars hard aan

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam handhaaft de stringente controle op spijbelaars. Scholen verstrekken betere informatie over absente scholieren en de dienst leerplicht reageert sneller dan voorheen op die meldingen.

Verder zijn leerplichtambtenaren zeer alert op extra verzuim voor of na een vakantie. "Dit is van belang omdat ervaring leert dat snel ingrijpen tot betere resultaten leidt", stelt de Dienst Stedelijk Onderwijs (DSO). Dit schooljaar kregen, tot augustus, al meer dan 300 ouders een proces-verbaal omdat ze hun kind extra lang van school hielden. Het schooljaar daarvoor bleef de teller steken op 160.

In totaal zijn 121 spijbelende jongeren geverbaliseerd, vorig schooljaar waren dat er 84.

Het afgelopen schooljaar telde Rotterdam ruim 90.000 leerplichtige kinderen. De meesten van hen, 85.000, gingen zonder grote problemen naar school, anderen waren bijvoorbeeld te ziek om naar school te gaan. Leerplichtambtenaren gingen aan de slag met meer dan 4500 kinderen. Zo'n 75 procent van hen keerde daarna terug naar school. Slechts een tiental leerlingen kan volgens de DSO, afgaand op het aantal meldingen over die scholier, als een hardnekkige spijbelaar worden bestempeld.

Om de aanpak nog beter af te stemmen is er in maart 2003 een "dag van de leerplicht". In overleg met politie en justitie wordt dan onder meer gesproken over lik-op-stukactiviteiten voor spijbelaars.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Rotterdam pakt spijbelaars hard aan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 november 2002

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken