Bekijk het origineel

Israëlische raketten raken twee jongens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Israëlische raketten raken twee jongens

2 minuten leestijd

GAZA-STAD (AP) - Drie raketten die gisteren door een Israëlische gevechtshelikopter boven de Gazastrook zijn afgevuurd hebben hun vermoedelijke doelwit -twee militante Palestijnen in een auto- gemist en in plaats daarvan twee vijftienjarige Palestijnse jongens gedood en een jongen van veertien ernstig verwond. Dit hebben Palestijnse ooggetuigen en veiligheidsfunctionarissen bekendgemaakt. Het Israëlische leger wilde nog geen commentaar geven.

Israël heeft al vaak Palestijnen die het verdenkt, gedood door raketten op hun auto af te vuren. Na de nieuwe zelfmoordaanslag van afgelopen week in Tel Aviv, waarbij 22 Israëliërs om het leven kwamen, heeft het Israëlische kabinet besloten de militaire campagne tegen verdachte Palestijnen op te voeren. Een televisiestation in Libanon zei dat de twee mensen in de auto waarop de aanval gericht was, leden waren van Hamas.

Gisteren eerder op de dag waren Israëlische troepen met tanks en pantserwagens de stad Beit Hanoun en het vluchtelingenkamp Khan Younis in de Gazastrook binnengevallen. Daarbij kwamen twee Palestijnen om het leven.

In Beit Hanoun verwoestte het leger het huis van een in november bij een aanval op een Israëlisch schip omgekomen lid van de Islamitische Jihad. Bij de actie kwam een Palestijn om, die naar buiten was gekomen om de afloop van de strijd in ogenschouw te nemen. Hij werd getroffen door een kogel die de Israëlische militairen bij hun aftocht afvuurden.

In Khan Younis braken vuurgevechten uit tussen de Israëlische soldaten en Palestijnse activisten.

Daarbij vond zeker één Palestijn de dood en raakten er veertien gewond. In het kamp werden zes metaalwerkplaatsen verwoest, waar volgens het leger wapens werden gemaakt.

Palestijnen ontkenden dat de werkplaatsen werden gebruikt voor wapenproductie. Volgens hen had het leger zeker twaalf werkplaatsen en een garage verwoest en daarbij enkele nabijgelegen huizen dusdanig beschadigd dat 45 mensen dakloos waren geworden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Israëlische raketten raken twee jongens

Bekijk de hele uitgave van maandag 13 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken