Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Straf beïnvloedt criminaliteit niet"

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Het opleggen van hogere gevangenisstraffen leidt niet tot een daling van de zware criminaliteit. Ook het invoeren van minimumstraffen helpt niet.

Dat zeiden J. Verburg, president van het gerechtshof in Den Haag, en F. Bakker, president van de rechtbank in Haarlem, in het Algemeen Dagblad van zaterdag.

Politieke partijen zoals CDA, VVD en LPF zijn voorstander van hogere straffen en de LPF wil bovendien invoering van minimumstraffen. Volgens de twee rechters, die beiden in het dagelijks bestuur van alle presidenten zitten, is de afschrikwekkende werking van hogere straffen verwaarloosbaar.

Volgens Verburg zal een crimineel die in de drugshandel zit, daar niet mee stoppen omdat er opeens een hogere straf op staat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 20 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken