Bekijk het origineel

Artsenpost Capelle overdag open

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Artsenpost Capelle overdag open

1 minuut leestijd

CAPELLE A/D IJSSEL (ANP) - De huisartsenpost bij het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel streeft ernaar per 1 maart ook overdag open te gaan. De praktijk in de post is dan vijf dagdelen open voor mensen in Capelle en de directe omgeving die geen huisarts hebben.

"Ongeveer 300 bewoners van nieuwbouwwijk Fascinato in Capelle kunnen nergens terecht, want alle huisartsenpraktijken zitten vol. Ook in Nieuwerkerk en Krimpen aan den IJssel en de omliggende Rotterdamse wijken Ommoord en Prinsenland zijn mensen zonder huisarts. Daarbij zijn hartpatiënten en mensen met diabetes die regelmatig gecontroleerd moeten worden", aldus E. Baatsen, locatiemanager van de huisartsenpost.

Bang voor boze reacties van huisartsen is zij niet. "Alle artsen zijn bezorgd om de mensen die nergens terecht kunnen. Er zijn er die tegen ons zeggen: Moet je doen. Anderen zien dit als een tijdelijke oplossing omdat ze vinden dat de politiek maatregelen moet nemen."

Huisartsenpost IJsselland is vijf jaar geleden opgericht. Omdat patiënten er 's nachts en in het weekeinde terecht kunnen, verminderen dergelijke posten de werkdruk van de huisartsen.

Baatsen: "Wat wij doen, patiënten behandelen die we niet kennen, beschouwt een gedeelte van de artsen als kale huisartsenzorg. Zij hebben hun beroep gekozen omdat ze de levensloop van hun patiënten willen volgen. Ik geef liever maximale kale zorg, dan helemaal geen zorg."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 27 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Artsenpost Capelle overdag open

Bekijk de hele uitgave van maandag 27 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken