Bekijk het origineel

Alitalia neemt klein belang in Air France

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Alitalia neemt klein belang in Air France

2 minuten leestijd

AMSTELVEEN (ANP) - KLM gaat de boete die zij aan Alitalia is verschuldigd, contant betalen. Dat heeft een KLM-woordvoerder vanochtend gemeld.

De KLM weet nog niet wanneer ze het geld overmaakt, maar Alitalia wil het uiterlijk 31 januari op zijn rekening hebben staan. Volgens de KLM-zegsman kan het bedrijf de boete makkelijk betalen wegens een kaspositie van 1,27 miljard euro. "Wij zullen niet bloeden."

Volgens de Italiaanse luchtvaartmaatschappij gaat het om een bedrag van 171,5 miljoen euro. KLM is dat bedrag verschuldigd na het afbreken van de samenwerking met Alitalia in april 2000. Alitalia maakte gisteren bekend over 2002 een nettowinst te verwachten.

Alitalia maakte vanochtend bekend een belang van 2 procent te hebben genomen in Air France. Met het belang is een bedrag van 53,9 miljoen euro gemoeid. Alitalia en Air France werken al met elkaar samen in SkyTeam, een alliantie waarin ook het Amerikaanse Delta Airlines zit. Het belang dat Alitalia in Air France heeft genomen, past in de steeds nauwere samenwerking waartoe luchtvaartondernemingen overgaan om te kunnen overleven.

KLM liet eerder deze maand weten van Air France een uitnodiging te hebben gekregen om tot SkyTeam toe te treden. KLM zit in de Wings-alliantie, waarin verder de Amerikaanse ondernemingen Continental en Northwest zitten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Alitalia neemt klein belang in Air France

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 januari 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken