Bekijk het origineel

Deel linkervleugel van Columbia gevonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Deel linkervleugel van Columbia gevonden

3 minuten leestijd

HOUSTON (AP) - Een stuk van de linkervleugel van het verongelukte ruimteveer Columbia is terecht. Dat maakte de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gisteren bekend. De oorzaak van het ongeluk is nog altijd onbekend, maar uit opnames van het ruimteveer blijkt dat er in de laatste minuten van de Columbia mogelijk iets mankeerde aan de linkervleugel. Het ruimteveer spatte uiteen toen het op 1 februari terugkeerde in de dampkring. Alle zeven astronauten kwamen om het leven.

Verdachte aanslag

Air India bekent

VANCOUVER (AP) - Een van de drie verdachten van een aanslag in 1985 op een vliegtuig van Air India heeft gisteren voor een rechtbank in het Canadese Vancouver schuld bekend. De Sikh-extremist kreeg vijf jaar cel. Bij de aanslag kwamen 329 mensen om het leven. Het vliegtuig was destijds op weg van Montreal naar New Delhi. Boven de Atlantische Oceaan werd het opgeblazen. De straf van vijf jaar cel was conform de eis.

Suriname hekelt

Amnesty-rapport

PARAMARIBO (AP) - De regering van Suriname is het oneens met een recent rapport van Amnesty International over de mensenrechtensituatie in het land. Amnesty spreekt van "wrede, onmenselijke en vernederende" omstandigheden in de gevangenissen en verwijt Suriname daar niets aan te doen. Dat is "absoluut niet waar", zegt Hein Rozen van het ministerie van Justitie in Paramaribo. "We hebben veel gedaan om die situatie te veranderen, en er is ook veel veranderd."

Twee doden door

lawines in Zwitserland

ANDERMATT (AP) - Sneeuwlawines hebben in de Zwitserse Alpen twee mensen het leven gekost. Een 29-jarige Zweed stierf gisteren aan zijn verwondingen nadat hij op de Geissberg bij Andermatt over een afstand van een kilometer was meegesleurd. Bij Sankt Moritz werd het lichaam van een 53-jarige man gevonden. De Zweed bevond zich in gezelschap van twee andere skiërs. Het drietal was gewaarschuwd zich niet buiten de piste te begeven.

Birmalijn wellicht

opnieuw aangelegd

BANGKOK (RTR) - Thailand en Birma/Myanmar overwegen de Birmalijn nieuw leven in te blazen om meer toeristen te lokken. De aanleg van de spoorlijn kostte tienduizenden krijgsgevangenen en Aziatische dwangarbeiders tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven. Het Japanse leger wilde met de lijn tussen het Thaise schiereiland en Birma de troepen in de regio bevoorraden. Over een afstand van 125 kilometer rijden er nog altijd treinen.

"Rusland moet met

Tsjetsjenië overleggen"

PARIJS (AP) - Rusland moet in de afvallige deelrepubliek Tsjetsjenië streven naar een politieke oplossing. Dat gaf de Franse president Jacques Chirac zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin gisteren in Parijs te verstaan, tijdens een staatsbezoek dat vooral in het teken stond van Irak. Chirac veroordeelde "alle vormen van terrorisme" in Tsjetsjenië, waar al jaren een afscheidingsoorlog woedt, en drukte Poetin op het hart met de rebellen te gaan onderhandelen. Poetin weigert dat vooralsnog.

Kieswet Montenegro

en Servië deugt niet

PODGORICA (AP) - Waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) hebben er gisteren bij Montenegro op aangedrongen om de kieswetten van het land te veranderen. Presidentsverkiezingen mislukten zondag voor de tweede keer als gevolg van een te lage opkomst. Voormalig premier Filip Vujanovic kreeg meer dan 80 procent van de stemmen.

Cocaïnevangst

Mexicaanse leger

MEXIC0-STAD (RTR/EFE) - Het Mexicaanse leger heeft gisteren bijna twee ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zijn aangetroffen in een vliegtuig dat afkomstig was uit San Andres in Colombia. Twee Colombianen en een Mexicaan zijn aangehouden. Het toestel, dat in Venezuela staat geregistreerd, had een noodlanding moeten maken in de Mexicaanse stad Aguascalientes. De drugs werden opgespoord met speciaal getrainde honden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 februari 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Deel linkervleugel van Columbia gevonden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 februari 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken