Bekijk het origineel

Wennen aan een normaal arbeidsritme

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wennen aan een normaal arbeidsritme

Amsterdamse stichting begeleidt (ex-)psychiatrische patiënten op weg naar een baan

6 minuten leestijd

Fietsen repareren, hout bewerken, cursusmaterialen kopiëren, tuinen onderhouden. De Stichting Nieuwe Werkvormen Amsterdam (SNWA) heeft een gevarieerd aanbod van werkzaamheden. Ongeveer zeventig deelnemers, van wie de meeste met psychische of psychiatrische problemen te kampen hebben (gehad), kunnen bij deze instelling langzaamaan wennen aan een normaal arbeidsritme. "De mensen die hier werken, zijn echt gemotiveerd. Ze willen iets van hun leven maken."

Sherida (30) werkt sinds drie maanden vier halve dagen per week op de administratie van de SNWA. Ze houdt zich onder meer bezig met kopieerwerk en het verzendklaar maken van poststukken. Enthousiast laat ze haar werkplek zien. Op tafel liggen stapels cursusmateriaal van een Amsterdams trainingscentrum keurig gerangschikt. "Het moet er netjes uitzien", zegt Sherida.

Ook liturgieën voor rouw- en trouwdiensten worden hier soms vervaardigd, evenals visitekaartjes, legt de Amsterdamse uit. In de ruimte achter de administratie zitten een paar mensen achter de computer. "We zorgen met z'n allen dat het werk op tijd klaar is. Daarna mag je rustig computeren." Sherida vindt dit een van de leuke kanten van het werk bij de SNWA. Concrete toekomstplannen heeft ze nog niet. "Ik werk hier nog maar kort."

Fietsenzaak

Harold (51) werkt sinds twee maanden in de fietsenmakerij. "Ik heb er geen opleiding voor gehad, maar heb er wel een beetje verstand van." Zojuist heeft hij twee rijwielen schoongemaakt. Lachend: "Ze lijken net nieuw." Omdat hij last heeft van psychosen kan hij slechts gedeeltelijk werken. "Twee dagdelen per week is voor mij aangenaam." De rest van zijn tijd vult Harold -hij woont in een huis voor mensen met psychiatrische problemen- met eigen bezigheden. "Ik kijk graag televisie en puzzel veel." Ook houdt hij zich bezig met kleien en pottenbakken.

Assistent-werkbegeleider Jaap legt zijn gereedschap even aan de kant en steekt een sigaretje op. Hij is ruim acht jaar in dienst van de SNWA. Mede onder zijn leiding houden tien mannen zich in deze werkplaats in deeltijd bezig met het schoonmaken en repareren van fietsen. Voor het rijwielherstel worden zowel oude als nieuwe onderdelen gebruikt. "We krijgen nogal eens fietsen gedoneerd. Soms zijn het wrakken, maar we slopen er altijd wel iets af. Mensen die hier een fiets kopen, laten hun oude vaak achter. Anders zetten ze hem thuis tegen een boom en gebeurt er verder niets mee", zegt Jaap.

De Amsterdamse riagg heeft het onderhoud van de fietsen van de crisisdienst aan de SNWA uitbesteed. "Als daar iemand een lekke band heeft , moet de fiets met spoed worden opgehaald en gerepareerd. Die mensen moeten elk moment weg kunnen", zegt Jaap.

Voor de aardigheid staat er een aquarium met goudvissen tussen de onderdelen in de werkplaats. Opvallend zijn verder de nieuwe rijwielen met frisse kleuren: rood, blauw, geel, groen en oranje. Jaap legt uit dat de fietsenafdeling van de SNWA sinds december Kronan-dealer is. "Eerst kon je die fietsen alleen via internet bestellen, nu staan ze ook in de winkel."

De fietsenzaak biedt volgens Jaap een goede service. "Klanten krijgen altijd een leenfiets mee en een reparatie is meestal nog dezelfde dag klaar. Je hoeft hier niet twee of drie dagen te wachten voordat je band is geplakt. Zeker als er ouderen komen -die wonen veel in deze buurt-, doen we het soms meteen, zodat ze direct hun fiets weer kunnen meenemen", zegt Jaap.

Receptie

Elsbeth Epema is sinds tweeënhalf jaar directeur van de SNWA. "De mensen die hier werken, zijn echt gemotiveerd. Ze willen iets van hun leven maken", is haar ervaring. In 1989 werd de stichting vanuit de geestelijke gezondheidszorg opgericht. "Het begon met een fietsenmakerij en -verhuurder in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. Op dit moment volgen 69 mensen bij ons een intensieve arbeidstraining in groenprojecten, op de administratie, op de afdeling houtbewerking en in de fietsenmakerij."

Zo'n 80 procent van de deelnemers heeft te maken met psychiatrische problemen. Dat wil zeggen dat ze bijvoorbeeld last hebben van manische depressiviteit of van psychosen. Een kleinere groep heeft met andere (psychische) klachten te kampen. "Direct aan de slag gaan, lukt vaak niet als je een psychische handicap hebt. Er zijn mensen die als ze hier binnenkomen niets durven. Op een gegeven moment zitten ze achter de receptie. Dat is fantastisch om te zien", zegt mevrouw Epema. De laatste tijd komen soms ook mensen die met een burn-out te kampen hadden enige tijd naar de SNWA voordat ze naar hun eigen werkgever terugkeren.

Projectmanagers zorgen voor voldoende opdrachten voor de verschillende afdelingen, waarbij het van belang is dat er geen al te strakke deadlines gelden. Verder helpen zij de deelnemers in het kader van de arbeidsrehabilitatie bij het vaststellen van hun persoonlijke doelen en kijken ze of die worden bereikt. Een keer per maand, of zo nodig vaker, heeft een voortgangsgesprek plaats, waarbij de nieuwe werkdoelen worden vastgesteld. Naast de projectmanagers zijn er werkbegeleiders, die de dagelijkse leiding op de werkvloer hebben.

Solliciteren

Het is niet de bedoeling dat de deelnemers tijdens het werk of in de pauzes over hun persoonlijke problemen praten. De SNWA wil een zo normaal mogelijke werksituatie bieden, benadrukt mevrouw Epema. "We zijn geen dagactiviteitencentrum, maar trainen mensen om weer aan het werk te gaan. Het gaat hier zoals in een gewoon bedrijf, alleen wat kleinschaliger. Op alle werkplekken kunnen gewoon klanten binnenkomen."

Deelnemers kunnen maximaal een jaar een training bij de SNWA volgen. "Het doel is dat ze daarna uitstromen naar ander werk. Er lopen hier hoogopgeleiden die psychisch een flinke dreun hebben gekregen, maar na verloop van tijd weer gewoon aan de slag kunnen. Twee op de drie deelnemers vinden uiteindelijk een baan: gesubsidieerd, regulier of in de sociale werkvoorziening. Anderen gaan vrijwilligerswerk doen, pakken een studie op of maken een opleiding af."

De SNWA helpt de deelnemers desgewenst bij het solliciteren en bij de uitstroom naar werk. Als mensen elders aan de slag gaan, kunnen ze nog enige tijd een beroep doen op begeleiding van de stichting, de zogenaamde job-coaching. "De uitstroom naar werk willen we verder ontwikkelen", zegt mevrouw Epema, die ook de wens heeft op meer plaatsen in Amsterdam arbeidsrehabilitatieprojecten te starten. Werk is er volgens haar genoeg. "Elke afdeling heeft meer dan voldoende klanten. Alleen bij de administratie is dat soms een probleem."

Werksfeer

Op de afdeling houtbewerking staat Peter -hij heet in werkelijkheid anders- een kast te schilderen. November vorig jaar kwam hij voor twee dagdelen per week bij de SNWA in dienst, inmiddels is dat uitgebreid naar drie. De opdrachten die op zijn afdeling binnenkomen, zijn divers. Het gaat onder meer om houten koffertjes, speciale kinderstoelen en omheiningen voor een biobak.

Peter vindt de werksfeer op zijn afdeling prettig. "Je bent bezig met gevarieerde handelingen. Sommige zijn makkelijk, andere wat ingewikkelder. Als ik iets niet weet, kan ik het aan een van de werkbegeleiders vragen. Het is hier vrij rustig. Vaak heb ik moeite me goed te concentreren. Ik ben hier met het doel dat te verbeteren."

In de fietsenmakerij heeft ook Walter het naar z'n zin. "De persoonlijke begeleiding is goed. Om de drie weken wordt er geëvalueerd hoe het gaat. De meeste deelnemers hebben een verleden in de psychiatrie. Door aan het werk te gaan, kun je vooruitgang boeken. Ik werk hier nu anderhalve maand, maar ik merk nu al dat het voor mij veel zin heeft. Een instelling als deze moet je koesteren."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 maart 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Wennen aan een normaal arbeidsritme

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 maart 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken