Bekijk het origineel

Familie Arjan Erkel weer naar Rusland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Familie Arjan Erkel weer naar Rusland

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De vader en de broer van de ontvoerde Arjan Erkel zijn vanmorgen weer teruggegaan naar Rusland om alsnog een petitie aan de auto- riteiten te overhandigen. Ze waren op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag teruggekomen voor overleg.

Het ministerie en de familie willen niet zeggen wat er zondagavond is besproken. De vader en de jongste broer van Arjan Erkel waren vrijdag naar Moskou afgereisd omdat ze naar de Russische deelrepubliek Dagestan wilden gaan. Daar werd Arjan Erkel op 12 augustus ontvoerd in de hoofdstad Machatsjkala door gewapende mannen. Sindsdien is niets meer van hem of van zijn ontvoerders vernomen. Erkel werkte in Dagestan als algemeen coƶrdinator voor Artsen zonder Grenzen (AzG).

De familie van Erkel is vandaag teruggegaan om het geplande programma alsnog af te maken. Ze zouden in eerste instantie tot donderdag blijven. Wanneer ze nu terugkeren, kon vader Dick Erkel gisteren niet zeggen. Ze willen in ieder geval de petitie overhandigen aan de Russische autoriteiten. Daarin staat het verzoek om de inspanningen voor de zoektocht naar Arjan voort te zetten. Erkel denkt dat er wel aan de zaak wordt gewerkt, maar zei geen zicht te hebben op wat ze precies doen. Wie het verzoek in ontvangst zal nemen, is nog onbekend. "Er lopen contacten met het kabinet van de president, maar door de situatie in Irak is het nog niet bekend aan wie we de petitie overhandigen."

Ook in Den Haag is morgen aandacht voor de ontvoering. Roos, de zus van Arjan, en L. Luykx, voorzitter van AzG, overhandigen een 12 meter lange spandoek met namen van mensen die de petitie hebben ondertekend aan een vertegenwoor-diger van de Russische ambassade. Voorafgaand laten sympathisanten ballonnen op met de tekst "Arjan moet vrij". Ook in andere landen organiseren medewerkers van AzG woensdag activiteiten bij Russische ambassades.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 april 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Familie Arjan Erkel weer naar Rusland

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 april 2003

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken