Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Bewijs tegen De V. ontoelaatbaar"

1 minuut leestijd

ARNHEM (ANP) - Het bewijs dat undercoveragent A1046 heeft verzameld tegen A. de V., die verantwoordelijk wordt gehouden voor de vuurwerkramp in Enschede in mei 2001, is ontoelaatbaar.

Dat concludeerde raadsman mr. A. Moszkowicz gisteren, nadat hij de undercoveragent ruim drie uur achter gesloten deuren had gehoord voor het gerechtshof in Arnhem.

De undercoveragent heeft als zogenaamde medegedetineerde in het huis van bewaring in Maastricht de inwoner van Enschede ertoe gebracht dingen te zeggen die hij niet zou hebben gezegd zonder gerichte vragen van de agent.

De V. is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor brandstichting, die leidde tot de vuurwerkramp. Bij de ramp kwamen 22 mensen om het leven en raakten er honderden gewond. De complete woonwijk werd verwoest.

Agent A1046 was gisteren onherkenbaar gemaakt. Volgens Moszkowicz zat de man in een soort poppenkast, zodat alleen zijn hoofd zichtbaar was. De agent droeg een valse snor, een bril en een pruik en was geschminkt.

De infiltrant liet zich in 2001 als criminele handelaar opsluiten om in contact te komen met De V., die zich tegenover de politie beriep op zijn zwijgrecht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 april 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 april 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken