Bekijk het origineel

FNV vindt gemeenten laks met steun

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

FNV vindt gemeenten laks met steun

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Gemeenten maken te weinig werk van extra steun aan langdurige minima en het omzetten van gesubsidieerde banen in regulier werk.

Daarmee houdt de lokale overheid zich niet aan de afspraken, zoals die eind vorig jaar zijn gemaakt met het kabinet en werkgevers- en werknemersorganisaties in het zogeheten najaarsakkoord.

Dat stelde FNV-bestuurster A. Jongerius gisteren tijdens een ontmoeting met staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en wethouder Spekman van Utrecht. De vakcentrales FNV en CNV hebben begin februari alle Nederlandse gemeenten in een brief gevraagd naar hun extra inspanningen voor langdurige minima. Dat zijn gezinnen die langer dan drie jaar van een minimuminkomen leven zonder dat er perspectief bestaat op verbetering.

Van alle 489 gemeenten heeft volgens de vakbeweging slechts een kwart gereageerd op de brief. Van deze groep heeft 15 procent aangegeven "zeker wel" inhoud te geven aan de afspraken uit het najaarsakkoord. Eentiende is dat echter niet van plan en driekwart wacht af.

"Wij vrezen dat er op deze manier erg weinig van de afspraken terechtkomt", aldus Jongerius.

Verder ondernemen gemeenten volgens de FNV te weinig op het gebied van het regulier maken van de zogenoemde Melkertbanen. In het Najaarsakkoord is afgesproken dat dit jaar 10.000 gesubsidieerde arbeidsplaatsen omgezet moeten worden in 'normale' banen in het onderwijs, de zorg en kinderopvang. Vooral bij gemeenten zijn de Melkertiers momenteel aan het werk.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat de FNV te vroeg roept.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 april 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

FNV vindt gemeenten laks met steun

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 april 2003

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken