Bekijk het origineel

Wethouder Zwolle stapt op na

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Wethouder Zwolle stapt op na "hetze"

1 minuut leestijd

ZWOLLE - De Zwolse wethouder J. Baarsma (PvdA, Economische Zaken) heeft gisteravond zijn functie neergelegd. Een rapport waaruit blijkt dat de ambtelijke organisatie bij het project Lübeckplein onzorgvuldig heeft gehandeld, is aanleiding voor zijn vertrek.

Baarsma maakte zijn vertrek in een korte verklaring voor aanvang van de raadsvergadering bekend. "Ik heb het gevoel dat een persoonlijke hetze tegen mij is gevoerd. Mijn geloofwaardigheid was te veel onderwerp van gesprek. Mede hierdoor is het college zonder mij effectiever", zei Baarsma. "Nooit is in mijn ogen aangetoond dat ik grote fouten heb gemaakt."

Bij de aanleg van het Lübeckplein achter het NS-station ging veel mis. De parkeergarage onder het plein, waarin ruimte was voor 400 voertuigen, bleek lek. Burgemeester en Wethouders werden te laat geïnformeerd dat het misliep. Eind maart eiste de gemeenteraad een onderzoek naar de technische problemen van het project.

Baarsma raakte ook omstreden door de steun van 2,3 miljoen euro gemeentegeld voor de vestiging van het hoofdkantoor van ABN Amro Verzekeringen in Zwolle. Daarvoor was hij als wethouder verantwoordelijk.

Burgemeester H. Meijer beschouwt het vertrek van de wethouder als een nederlaag voor het college. "Dit is een zwarte dag voor de politiek in deze stad."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 juni 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Wethouder Zwolle stapt op na

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 24 juni 2003

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken