Bekijk het origineel

Iraanse studenten waarschuwen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Iraanse studenten waarschuwen "voor het laatst"

1 minuut leestijd

TEHERAN (AP) - Iraanse studenten hebben gisteren in een brief aan president Mohammad Khatami een "laatste waarschuwing" gegeven aan de religieuze gevestigde orde.

Zij roepen Khatami op zich in te spannen voor een redelijke oplossing - of af te treden en de studenten met de conservatieve geestelijkheid te laten afrekenen.

"Wij verklaren openlijk dat dit de laatste woorden van dialoog zijn tussen de studentenbeweging en het heersende establishment", aldus de brief, die door 106 vooraanstaande studentenactivisten is ondertekend.

In de brief keren de studenten zich tegen de inperking van vrijheden en een demonstratieverbod rond 9 juli. Op die datum in 1999 vielen één dode en meer dan twintig gewonden toen de politie en aanhangers van geestelijk leider ayatollah Ali Khamenei een studentenhuis van de Universiteit van Teheran bestormden. Daarop volgden zes dagen van landelijke protesten, de hevigste sinds de islamitische revolutie van 1979.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 juni 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Iraanse studenten waarschuwen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 27 juni 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken