Bekijk het origineel

Softwarehuis Scala in de rode cijfers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Softwarehuis Scala in de rode cijfers

4 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Softwarehuis Scala Business Solution heeft het tweede kwartaal van dit jaar een nettoverlies gedraaid van 5,8 miljoen dollar (5,2 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar werd een winst van 1,3 miljoen dollar (1,2 miljoen euro) geboekt. Scala schrijft het verlies toe aan extra kosten die zijn gemaakt bij een reorganisatie.

Telefoonreus Ericsson

aan de beterende hand

STOCKHOLM (ANP) - De Zweedse fabrikant van telecomapparatuur Ericsson lijkt het ergste achter de rug te hebben. Het concern maakte vanmorgen weliswaar een verlies bekend, maar dat viel minder groot uit dan verwacht. Bovendien denkt Ericsson dit jaar nog een winst te kunnen presenteren, na inmiddels negen achtereenvolgende kwartalen met verlies. Het nettoverlies bedroeg in het tweede kwartaal 2,7 miljard kroon (300 miljoen euro), evenveel als een jaar geleden.

Omzet Beter Bed

neemt toe

UDEN (ANP) - Beter Bed zag de omzet in het eerste halfjaar van dit jaar met 8 procent toenemen tot 115 miljoen euro. De markt blijft echter grillig en de beddenketen ziet nog geen herstel. Wel verwacht het bedrijf winst over de eerste zes maanden van dit jaar, zo werd vanmorgen gemeld. In de eerste zes maanden van vorig jaar maakte het bedrijf uit Uden een verlies van 0,9 miljoen euro.

Beter nettoresultaat

voor Coca-Cola

ATLANTA (ANP) - Coca-Cola, 's werelds grootste frisdrankenconcern, heeft in het tweede kwartaal een nettowinst behaald van 1,36 miljard dollar, 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Coca-Cola profiteerde vooral van de sterk gestegen vraag naar niet-koolzuurhoudende dranken waarin het concern uit Atlanta veel heeft geïnvesteerd. De omzet steeg 6 procent tot 5,69 miljard dollar. Coca-Cola haalt nog altijd de meeste omzet uit zijn traditionele "Coke".

Recordaanvoer

van mosselen

YERSEKE (ANP) - Bij de mosselveiling in Yerseke is de eerste vier weken van het seizoen een recordhoeveelheid mosselen aangevoerd. Sinds het begin van het mosselseizoen, eind juni, is 13 miljoen kilo verhandeld, tweemaal zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Door het warme weer zijn veel mosselen eerder rijp geworden, aldus het mosselkantoor van het Nederlands Visbureau gisteren. Door de grote aanvoer is de veilingprijs over de eerste vier weken 10 à 20 procent lager dan dezelfde periode in 2002. De vissers krijgen nu zo'n 200 euro per 100 kilo.

Rendac past zich

aan bij warm weer

BURGUM/SON (ANP) - Destructiebedrijf Rendac met vestigingen in Burgum en Son gaat morgen in verband met de hoge temperaturen kadavers ophalen. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat er 10 tot 15 procent meer dieren sterven. Daarnaast ontbinden de dode dieren door de warmte sneller, waardoor ze voor stankoverlast zorgen. Bij verwachte temperaturen boven de 25 graden is de kans op overlast vrij groot.

ASML werkt samen

met Zweeds bedrijf

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML gaat samenwerken met het Zweedse Micronic Laser Systems. De bedrijven gaan gezamenlijk een nieuw lithografiesysteem ontwikkelen voor de fabricage van chips. ASML krijgt een belang van 65 procent in de nieuwe onderneming, Micronic de rest. Beide partijen ondertekenden vanmorgen een verklaring om te gaan samenwerken. De bedoeling is dat het bedrijf in het vierde kwartaal van dit jaar operationeel is.

Kloof tussen in- en

uitvoer wordt kleiner

VOORBURG (ANP) - Het verschil tussen im- en export wordt kleiner. Het handelsoverschot daalde in mei met 14 procent naar 2,2 miljard euro ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit vanmorgen gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In mei werd voor 18,9 miljard euro aan goederen uitgevoerd, 4 procent minder dan een jaar eerder. De waarde van de ingevoerde goederen lag in mei 2 procent lager en bedroeg 16,7 miljard euro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Softwarehuis Scala in de rode cijfers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken