Bekijk het origineel

Afghaanse soldaten gedood bij aanslag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Afghaanse soldaten gedood bij aanslag

3 minuten leestijd

KABUL (AP) - Bij een aanslag op een legervoertuig zijn in Oost-Afghanistan gisteren acht militairen om het leven gekomen. Dat heeft een legerwoordvoerder bekendgemaakt. De aanslag is waarschijnlijk gepleegd door voormalige Taliban-strijders. De aanslag vond plaats in de provincie Khost, waar de afgelopen maanden een groot aantal aanvallen is uitgevoerd op Amerikaanse en Afghaanse militaire doelen. De aanslag van gisteren werd gepleegd met een op afstand bediende mijn, aldus de Afghaanse autoriteiten.

Portugal evacueert toeristen Sao Tomé

SAO TOME (AP) - De Portugese regering heeft gisteren een vliegtuig naar Sao Tomé en Principe gestuurd om enkele tientallen toeristen uit het eilandstaatje te evacueren. Woensdag pleegde het leger er een coup. De situatie in de voormalige Portugese kolonie voor de kust van West-Afrika is volgens westerse waarnemers niet gevaarlijk voor buitenlanders, maar een deel van hen heeft besloten uit voorzorg toch naar huis terug te keren.

Negen gewonden door turbulentie

HONGKONG (AP) - Negen mensen aan boord van een vlucht van Maleisië naar Hongkong zijn gisteren gewond geraakt toen het vliegtuig in hevige turbule ntie terechtkwam, maakte een regeringswoordvoerster bekend. De gewonden, zeven bemanningsleden en twee passagiers, zijn na de landing met spoed opgenomen in het ziekenhuis van Hongkong. Zes andere bemanningsleden voelden zich onwel. Het toestel, een Airbus A330 van Dragonair met 244 mensen aan boord, kreeg voorrang om te landen nadat de problemen gemeld waren.

Legerleider van Milosevic weer vrij

BELGRADO (AP) - De voormalige Joegoslavische legerleider Nebojsa Pavkovic staat niet meer onder arrest. Dat heeft een rechtbank in Belgrado besloten, meldde Pavkovic' advocaat gisteren. Pavkovic zat vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Servische premier Zoran Djindjic. Hij heeft kanker en ligt in een militair ziekenhuis. Pavkovic was legerleider onder Slobodan Milosevic. Hij werd in mei opgepakt op verdenking van machtsmisbruik en betrokkenheid bij de moord op Djindjic op 12 maart en bij de mislukte moordaanslag in 2000 op de destijds vooraanstaande oppositieleider Vuk Draskovic. Hij lag onder bewaking in het ziekenhuis.

Watersnood Azië blijft tol eisen

NEW DELHI (AP) - Grote delen van Zuid-Azië stonden gisteren onder water en met vijftien nieuwe slachtoffers in de Indiase deelstaat Rajasthan en 33 in het zuiden van Pakistan is het dodental van de watersnood in India, Bangladesh, Nepal en Pakistan sinds het begin van de moesson half juni op minstens 445 gekomen. De Pakistaanse doden vielen in de provincie Sindh. Het water beschadigde daar duizenden huizen en veroorzaakte een dambreuk.

Matterhorn weer open voor bergbeklimmers

ZERMATT (DPA) - Bergbeklimmers kunnen vanaf vandaag hun geluk weer beproeven op de Matterhorn. Dat hebben de autoriteiten in het Zwitserse Zermatt gisteren bekendgemaakt. De hoogste berg van Zwitserland werd eerder deze week afgesloten. Door de hoge temperaturen smolt de ijslaag op de berg, waardoor grote rotsblokken losraakten en naar beneden vielen. Er vielen geen slachtoffers, maar negentig bergbeklimmers moesten met helikopters in veiligheid worden gebracht. De opruimwerkzaamheden zijn inmiddels zo ver gevorderd dat de berg weer opengesteld kan worden. In de buurt van de plek waar de berg afbrokkelde, op ongeveer 3400 meter hoogte, is een kabel aangebracht om de beklimming gemakkelijker te maken.

Doden bij ongeval Oostenrijk

WENEN (DPA) - Door een zwaar verkeersongeluk in Oostenrijk zijn gisteren vijf mensen om het leven gekomen. Op de snelweg bij de gemeente Pinkafeld, 90 kilometer ten zuiden van Wenen, reed een terreinwagen door de middenberm en kwam in botsing met een tegenligger. Een derde auto reed op de gebotste auto's in, een vierde werd getroffen door wrakstukken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Afghaanse soldaten gedood bij aanslag

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken