Bekijk het origineel

Aangifte tegen man uit Kootwijkerbroek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aangifte tegen man uit Kootwijkerbroek

"Bedrijfseigenaar lichtte voor 29.000 euro op"

2 minuten leestijd

BARNEVELD - Drie computerbedrijven uit Barneveld en een autobedrijf uit Voorthuizen hebben bij de politie aangifte gedaan van oplichting door R. K., sinds 1 juni vorig jaar eigenaar van Intraworld Trading Holland in Kootwijkerbroek.

Het gaat om een bedrag van in totaal bijna 29.000 euro. De man heeft sinds 13 januari bij drie computerbedrijven in Barneveld veertien laptops gekocht, maar nooit betaald. Bij een autozaak in Voorthuizen heeft de man ook nog een rekening openstaan van ruim 2000 euro.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er aangifte is gedaan, maar wil verder nog niet op de kwestie ingaan. "Wij zijn druk bezig met het onderzoek. Het is sowieso moeilijk te voorkomen dat nog meer mensen de dupe van deze man worden."

R. K. benaderde zijn slachtoffers in een gemoedelijk ons-kent-onssfeertje. Vervolgens kocht hij een laptop en zei dat het met de betaling wel goed kwam. Enkele dagen na de levering kwam de man terug, complimenteerde de leverancier met de correcte en klantvriendelijke afhandeling en bestelde vervolgens nog een paar laptops. De toegezegde betaling van de computers bleef echter steeds achterwege. De ondernemers hebben tot op heden nog steeds geen geld gezien.

De man uit Kootwijkerbroek was gisteren niet voor commentaar bereikbaar. Zijn telefoonlijn bleek afgesloten. Volgens de gedupeerde ondernemers heeft de FIOD al op 10 maart een inval gedaan bij het bedrijf van R. K., omdat de dienst hem verdenkt van BTW-fraude. Ook zijn alle rekeningen van de man geblokkeerd, evenals die van zijn vriendin, Y. van B.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Aangifte tegen man uit Kootwijkerbroek

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken