Bekijk het origineel

Schröder toch naar Italië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Schröder toch naar Italië

1 minuut leestijd

BERLIJN (AP) - De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder gaat deze zomer waarschijnlijk toch naar Italië. Voorzitter Romano Prodi van de Europese Commissie heeft hem uitgenodigd om eind augustus het slot van het operafestival in Verona bij te wonen.

Schröder zei gisteren na afloop van een gesprek met Prodi in Berlijn dat hij overweegt de uitnodiging aan te nemen. Eerst zal hij bij de Italiaanse premier Silvio Berlusconi informeren of die geen bezwaar heeft tegen zijn komst, voegde de bondskanselier er schertsend aan toe.

Gevraagd naar een reactie liet Berlusconi in Rome weten dat "bondskanselier Schröder altijd welkom is in Italië, net zoals alle andere Duitsers."

Schröder zegde vorige week zijn vakantie af nadat de Italiaanse staatssecretaris voor Toerisme zich beledigend had uitgelaten over Duitse toeristen. Begin deze maand veroorzaakte Berlusconi een schandaal door een Duitse europarlementariër voor kapo uit te maken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Schröder toch naar Italië

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken