Bekijk het origineel

Verdachten vast na steekpartij Tilburg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verdachten vast na steekpartij Tilburg

2 minuten leestijd

TILBURG (ANP) - De Tilburgse politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij aan de Dalenstraat in Tilburg. Hierbij kwam zaterdagmorgen een 18-jarige jongen om het leven.

Het gaat om twee Tilburgse jongens van 18 jaar, die zaterdagmiddag zijn aangehouden, zo maakte de politie gisteren bekend. In totaal zitten nu vier mannen vast. Eerder hield de politie twee jongens van 18 en 20 uit Tilburg aan. De vier worden morgen voorgeleid aan de officier van justitie in Breda.

De politie ontving vrijdag rond 23.00 uur een melding van een beroving aan de Reeshofdijk in Tilburg. Agenten die op de melding af gingen, troffen in de nabijgelegen Dalenstraat het zwaargewonde slachtoffer aan. De jongen overleed zaterdagmorgen vroeg in het Sint-Elisabethziekenhuis aan de verwondingen die hij had opgelopen.

De politie heeft twintig man op de zaak gezet. Ze wordt daarbij geassisteerd door de Koninklijke Marechaussee, omdat een van de verdachten militair is. Uit onderzoek van de politie is duidelijk geworden dat het slachtoffer de vier verdachten vrijdagavond op de Reeshofdijk tegenkwam. De 18-jarige was toen in gezelschap van drie vrienden. De confrontatie tussen beide groepen liep uit op een vechtpartij, waarvan de aanleiding nog niet bekend is.

Aan de Dalenstraat was het zaterdagmiddag een komen en gaan van vrienden, bekenden en nieuwsgierigen. Bij de lantaarnpaal waar het slachtoffer werd neergestoken, liggen bossen bloemen. Vrienden en vriendinnen van het slachtoffer stonden te huilen. "Ze hebben hem helemaal lek gestoken", vertelde een van de jongens. Hij was vlak na de steekpartij in de straat. "Toen hij op de grond lag, hebben ze hem nog een schop verkocht. Terwijl ze zijn fiets en telefoon al hadden, dat begrijp je toch niet? Pak dat af en ga verder."

In de omgeving van de Reeshofdijk -waarvan de Dalenstraat een zijstraat is- vinden geregeld berovingen plaats. Tilburg kampt met een aantal hardnekkige straatrovers. Ondanks een forse politie-inzet blijven de rovers actief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Verdachten vast na steekpartij Tilburg

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken