Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Geklungel met geluidsnormen rond Schiphol"

1 minuut leestijd

HILVERSUM (ANP) - Het systeem van geluidsnormen rond Schiphol is bewust zo ingewikkeld gemaakt dat het lawaai rond de luchthaven nauwelijks te meten is.

Dat stelt oud-voorzitter prof. Berkhout van de commissie die moest uitzoeken hoe het vliegtuiglawaai rond Schiphol in de toekomst het best kan worden gemeten. In het Radio 1 Journaal zei Berkhout zaterdag dat "er te veel partijen bij betrokken zijn die er voordeel bij hebben dat de procedures zo ingewikkeld zijn."

Hij verwijt de overheid door te gaan met "foute" procedures. Het belang van Schiphol wordt daarmee meer gediend dan dat van omwonenden, betoogt Berkhout. "Ik kwalificeer het echt als geklungel."

Een nieuwe commissie is inmiddels aan het werk, geleid door oud-senator H. Eversdijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken