Bekijk het origineel

Bosbranden in warm Europa

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bosbranden in warm Europa

2 minuten leestijd

LISSABON/MARSEILLE (DPA/RTR) - Bosbranden en overstromingen door hevige regenval veroorzaken op tal van plaatsen in vooral zuidelijk Europa problemen.

In Zuid-Portugal bestrijden meer dan 500 brandweermensen een bosbrand die al twee dagen woedt. In het zuidoosten van Frankrijk hebben branden tot dusver 10.000 hectare bos verwoest. Ook op Corsica en in Kroatië woeden bosbranden.

De brand in Portugal woedt in het pijnbomenwoud van Serta, 100 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon. De brandweer bestrijdt de vuurzee met 193 bluswagens, twee blusvliegtuigen en drie helikopters.

In Frankrijk hebben de bosbranden al grote delen van het achterland van de Côte d'Azur in de as gelegd. Volgens de lokale autoriteiten dreigen de branden, die onder controle leken, weer op te laaien. Op het eiland Corsica is al 2000 hectare bos in vlammen opgegaan. In het noordwestelijke Bretagne stonden zondag drie TGV-treinen urenlang stil omdat branden de spoorlijn hadden versperd.

In Griekenland dwong een bosbrand toeristen en bewoners in een dorp ongeveer 60 kilometer ten westen van Athene tot evacuatie. Brandbestrijdingsvliegtuigen proberen het vuur, dat wordt aangewakkerd door een harde wind, te blussen. Een andere bosbrand bedreigt het stadje Agia Marina nabij Athene. Ook hier zijn mensen uit voorzorg geëvacueerd, aldus de politie.

In noordelijk Italië en Midden- en Zuid-Duitsland leidde noodweer plaatselijk tot overstromingen en kleine aardverschuivingen. Het grootste probleem in Duitsland blijft evenwel de droogte, die de landbouw, het spoo r en de scheepvaart parten speelt. De Duitse regering overweegt financiële steun aan de getroffen landbouwers te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Bosbranden in warm Europa

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken