Bekijk het origineel

Onvrede in Tilburg na steekpartij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onvrede in Tilburg na steekpartij

2 minuten leestijd

TILBURG (ANP) - In de Tilburgse wijk De Reeshof heerst grote onvrede over het optreden tegen straatrovers. Bewoners van de wijk verwijten de gemeente en de politie dat die te weinig doen aan de onveiligheid op de Reeshofdijk. Dat zegt voorzitter B. Mulder van het wijkberaad.

Afgelopen vrijdag werd de 18-jarige B. Raaijmakers doodgestoken nadat hij bij een straatroof weigerde geld af te staan. Hiervoor zitten vier Tilburgse jongemannen van 18 en 20 jaar vast. Zij werden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een woordvoerder van de gemeente Tilburg zegt dat in de loop van de week gesproken wordt met de ongeruste bewoners. De wijkraad van De Reeshof wil dat de Reeshofdijk beter verlicht wordt en dat de politie meer surveilleert.

De Reeshofdijk is een donker fietspad, dat voor een groot deel door bosgebied gaat. Jongeren nemen dit fietspad als ze richting het centrum van Tilburg gaan. De zegsvrouw kon gistermiddag niet zeggen welke maatregelen de gemeente wil nemen om de veiligheid in de wijk te vergroten.

De Tilburgse afdeling van de Jonge Fortuynisten heeft aangekondigd actie te gaan voeren tegen onveiligheid door straatroven in Tilburg. Komende zondag gaan de Fortuynisten handtekeningen inzamelen op de Reeshofdijk. Ook hangen ze borden met de tekst: "Let op: politie doet niks!" De jongerenafdeling van de LPF had de actie al vóór de fatale steekpartij aangekondigd.

Raaijmakers fietste volgens de politie vrijdagavond op de Reeshofdijk met een vriend en zijn broer. Hier werden ze overvallen door vier jongemannen op een brommer en een scooter. Er ontstond een vechtpartij, die uiteindelijk uitmondde in de fatale steekpartij in de Dalenstraat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Onvrede in Tilburg na steekpartij

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken