Bekijk het origineel

Tweedehands spullen van overheid erg in trek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tweedehands spullen van overheid erg in trek

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Het op internet aanbieden van gebruikte spullen door de dienst Domeinen is een groot succes geworden. De nieuwe website is in korte tijd door "overweldigend veel mensen" bezocht.

Het gaat om de zogeheten catalogus roerende zaken van de dienst Domeinen van het ministerie van Financiƫn. Sinds vorige week kan die catalogus via een website op internet (www.minfin.nl/domeinen) worden geraadpleegd. Op de site zijn gebruikte en in beslag genomen goederen te vinden waar de overheid vanaf wil.

De belangstelling voor de onlinecatalogus was zo groot dat er technische storingen optraden. Volgens de dienst Domeinen zijn die intussen opgelost. Onder de vaste klanten van de dienst was de laatste tijd veel vraag naar een elektronische catalogus. De variatie van het aanbod is groot en loopt uiteen van auto's en scooters tot huisraad en van mobiele telefoons tot hydraulische garagekrikken.

Via een uitgebreid zoekscherm kan gezocht worden op vestiging, productcategorie en vrije zoektermen. Van sommige goederen zijn ook foto's beschikbaar. Niet alleen handelaren maar ook particulieren kunnen op de koopwaar inschrijven.

Het veilen verloopt niet elektronisch maar gebeurt nog steeds bij openbare inschrijving. Daarvoor worden kijkdagen georganiseerd. Domeinen verkoopt in principe aan de hoogst biedende. Ook de uitslagen van een verkoop zijn te vinden op internet.

Vorig jaar verkocht de dienst Domeinen voor 42 miljoen euro aan roerende zaken. Dat was minder dan in 2001. Oorzaak was een veel kleiner aanbod aan spullen van het ministerie van Defensie.

Behalve roerende goederen beheert de dienst ook onroerende. Zo worden in september tien locaties voor benzinestations langs rijkswegen geveild. De inschrijvingsprocedure hiervoor is onlangs geopend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Tweedehands spullen van overheid erg in trek

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken