Bekijk het origineel

Chinezen in actie tegen schunnige sms

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Chinezen in actie tegen schunnige sms

1 minuut leestijd

PEKING (AP) - De Chinese provincie Liaoning heeft aangekondigd actie te ondernemen tegen mensen die sms-berichten sturen met vieze grapjes, beledigingen en andere aanstootgevende taal.

Dat heeft de Chinese staatspers gisteren bekendgemaakt.

China wil internet en mobiele telefonie graag promoten, maar probeert die vooruitgang tegelijkertijd streng in de gaten te houden. De Chinese regering censureert chatrooms, controleert e-mails en blokkeert de toegang tot buitenlandse websites die in haar ogen subversief zijn. Sms-en is nog nieuw in China en de regering is op zoek naar een manier om het versturen van berichtjes via de mobiele telefoon in de gaten te houden.

Volgens de Beijing Morning Post kunnen gebruikers van een mobiele telefoon in Liaoning bestraft worden voor het sturen van "beledigende, seksuele of vervalste" berichten. Ook sms'jes die aansporen tot gokken, zijn verboden. Hoe de regering de 10 miljoen berichten die per dag verstuurd worden wil gaan controleren, blijft geheim.

In China zijn 207 miljoen mobiele telefoons in gebruik. De grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Chinese republiek, China Mobile, zegt dat zijn klanten vorig jaar 40 miljard sms'jes hebben verstuurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Chinezen in actie tegen schunnige sms

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken