Bekijk het origineel

LPF raakt zetel in Friese Staten kwijt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

LPF raakt zetel in Friese Staten kwijt

1 minuut leestijd

LEEUWARDEN (ANP) - Statenlid P. Oosterhuis van de Friese LPF-afdeling heeft zijn lidmaatschap opgezegd.

Oosterhuis zit voor de LPF als eenmansfractie in de Friese Provinciale Staten. Hij is het niet eens met de manier waarop het hoofdbestuur omgaat met de provinciale afdeling. Hij noemt het hoofdbestuur een "dictatoriale en antidemocratische beweging." De Leeuwarder wil zijn politieke carrière in de Staten voortzetten onder de naam Onafhankelijke Friese Statenfractie (OFS). "Ik blijf de idealen van Pim Fortuyn koesteren", aldus Oosterhuis.

Penningmeester G. Benedictus van de LPF in Friesland vindt het jammer dat Oosterhuis uit de partij stapt. "Kiezers hebben gestemd op de LPF, daarom vind ik het onterecht dat hij zijn zetel meeneemt naar een nieuwe partij."

Een paar weken geleden hebben tientallen regionale bestuurders van de LPF hun lidmaatschap ook al opgezegd tijdens een ingelast partijcongres in Rotterdam. Vooral bestuurders uit Noord-Holland, Utrecht, Drenthe en Zeeland hadden geen vertrouwen in de landelijke bestuursleden die achterblijven als voorzitter Maas en Hammerstein binnenkort het bestuur verlaten. Zij wilden die bestuursleden daarom laten aftreden, maar werden geschorst door Maas. De opstandige provinciebestuurders hadden op grote bijval gehoopt, maar de leden uit de andere provincies slikten grotendeels hun kritiek in of waren niet aanwezig. Het ergste rumoer in de politieke partij leek daarmee voorbij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

LPF raakt zetel in Friese Staten kwijt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken