Bekijk het origineel

Illegale motorrace had maar twee deelnemers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Illegale motorrace had maar twee deelnemers

1 minuut leestijd

DORDRECHT (ANP) - Aan de illegale motorrace in Dordrecht die maandagavond één deelnemer het leven kostte, namen maar twee motorrijders deel. De tientallen getuigen hebben voorzover de politie weet niet meegereden in de race. Dat heeft een politiewoordvoerster gisteren gezegd.

Een 27-jarige man uit Dordrecht overleed maandagavond aan de verwondingen die hij opliep tijdens de race op de Laan van Barcelona. Vlak voor de finish raakte hij de andere motorrijder, een 36-jarige man uit Dordrecht, waardoor hij met zeer hoge snelheid tegen een wal reed en werd gelanceerd. Hij belandde op een aangrenzend helikopterplatform.

De andere motorrijder ligt met botbreuken in een ziekenhuis. Wanneer hij is opgeknapt, zal de politie hem verhoren. Omstanders hebben zijn motor na het ongeluk weggesleept. Die is nog spoorloos.

Volgens de politiewoordvoerster zijn er de afgelopen twee jaar vier meldingen geweest van illegale straatraces op de Laan van Barcelona, maar het is niet bekend of deze ook werden gereden op motors. "We surveilleren vaak op deze locatie, maar tot dusver hebben we geen mensen kunnen betrappen op dergelijke races", aldus de woordvoerster. "Zo'n race duurt maar vijftien tot dertig minuten. Daarna is elk spoor ervan verdwenen en blijft alleen de melding over." De politie bekijkt de mogelijkheden om illegale straatraces in de toekomst te voorkomen. Zij hoopt dat door dit ongeval de belangstelling afneemt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Illegale motorrace had maar twee deelnemers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken