Bekijk het origineel

Boeing boekt opnieuw verlies

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boeing boekt opnieuw verlies

1 minuut leestijd

NEW YORK - De Amerikaanse vliegtuig- en raketproducent Boeing heeft over het afgelopen kwartaal een verlies van 192 miljoen dollar (167 miljoen euro) geboekt.

Het was het tweede achtereenvolgende kwartaal dat Boeing verlies maakte. In hetzelfde kwartaal vorig jaar boekte Boeing een winst van 779 miljoen dollar.

De omzet ging in het tweede kwartaal achteruit van 13,86 miljard dollar vorig jaar tot 12,79 miljard dollar (11,14 miljard euro) in de afgelopen drie maanden. Boeing ondervond de meeste problemen in de militaire sector.

In deze sector werd de situatie er niet beter op toen werd ontdekt dat Boeing bij een mogelijke order voor Defensie documenten van een concurrent had gebruikt. Daarop besloot de luchtmachtstaf van het ministerie van Defensie Boeing te schrappen als mogelijke contractpartner. Hierdoor loopt het bedrijf mogelijk honderden miljoenen dollars mis.

De resultaten vielen iets beter uit dan de markt had verwacht. Dat leidde tot een bescheiden winst voor het aandeel, dat de dag afsloot op 32,69 dollar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Boeing boekt opnieuw verlies

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken