Bekijk het origineel

Prijs treinkaartjes aan loket hoger

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Prijs treinkaartjes aan loket hoger

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen willen treinkaartjes die bij het loket worden gekocht duurder maken dan die uit een automaat. Treinreizigers zullen hierdoor meer gebruikmaken van de automaten op het station, aldus de NS gisteren. De NS wilde niet ingaan op de details van de plannen.

"We zijn nog in bespreking met de consumentenorganisaties", aldus een woordvoerster. Zij wilde niet zeggen wanneer de verhoging ingaat en hoeveel duurder de kaartjes worden. De NS heeft de plannen als adviesaanvraag ingediend bij de consumentenorganisaties, verenigd in het Locov.

De maatregel is volgens de NS nodig om meer service te kunnen verlenen. "Er zijn te veel mensen bezig met het verkopen van een eenvoudig treinkaartje. Die kunnen we veel beter gebruiken om vragen van klanten te beantwoorden", aldus de woordvoerster.

De ouderenorganisaties reageren boos op de plannen. Ze vinden dat de NS op een positieve manier moet stimuleren dat er meer kaartjes bij de automaat worden gekocht. Volgens een woordvoerder van de CSO, de verzamelde ouderenbonden, wil de NS een vast bedrag per kaartje vragen. "We noemen het een drempelbedrag omdat het mensen weg moet houden bij de loketten." Hij weet niet wanneer de NS de heffing wil invoeren, maar verwacht die in 2004.

De Consumentenbond zegt "geen principiƫle bezwaren" te hebben tegen hogere tarieven aan het loket.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Prijs treinkaartjes aan loket hoger

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken