Bekijk het origineel

Ramkraak bij winkel in Bunschoten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ramkraak bij winkel in Bunschoten

3 minuten leestijd

BUNSCHOTEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is een ramkraak gepleegd bij een winkel aan de Visserssteeg in Bunschoten. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Volgens een getuige hebben twee mannen de ruit van de winkel vernield en kleding uit de winkel meegenomen.

Noordelijke veeboeren bewaren kadavers

ASSEN - Veeboeren in Drenthe en Groningen sparen steeds vaker kadavers van hun dode dieren op, om zo minder kosten te maken. De Algemene Inspectie Dienst (AID) maakt zich zorgen over deze houding. Veehouders zijn verplicht een dood dier op de eerste werkdag na de sterfte aan te geven bij het destructiebedrijf. Veel boeren wachten soms enkele weken totdat er meer dieren zijn en zij minder kosten hoeven te maken.

Aanrijding met dodelijke afloop

ENSPIJK - Een 60-jarige fietser uit Haaften is gisterochtend op de N327 om het leven gekomen na een aanrijding met een 67-jarige bromfietser uit Tiel. Beiden reden in de richting van Leerdam. Op het moment dat de bromfietser de fietser passeerde, sloeg de fietser af. Vermoedelijk ontstond hierdoor een aanrijding. Beiden kwamen ten val. De bromfietser is overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis in Tiel. Zijn letsel is niet bekend.

Contactverbod voor vrouw in Hoogeveen

HOOGEVEEN - De rechtbank in Zwolle heeft besloten dat een 45-jarige oud-studente van Windesheim in Zwolle een jaar lang geen contact mag zoeken met de studiecoördinator van deze hbo-instelling in Hoogeveen. De vrouw overlaadde de man met liefdesbrieven, e-mails en boeken, waardoor hij zich bedreigd voelde. Overtreding van het contactverbod kost de vrouw een dwangsom van 500 euro per keer.

Soest weert kinderen van bedrijventerrein

SOEST - Kinderen worden voortaan geweerd van het bedrijventerrein De Grachten in Soest, omdat bedrijven en de gemeente het terrein levensgevaarlijk vinden. Dat werd gisteren bekendgemaakt. Nu spelen kinderen op het terrein met dieselolie en bouwmaterialen. Ook rijden ze met hun fietsen onder vrachtwagens door. Het gevaar van ongelukken is volgens de gemeente en de bedrijven groot.

Hennepkwekerijen Tiel opgerold

TIEL - De politie heeft gisteren op twee adressen in Tiel hennepkwekerijen opgerold. In een pand aan de Liendenlaan werden 147 hennepplanten aangetroffen. In een pand aan de Ochtenstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 360 planten ontdekt. Zowel de planten als de apparatuur zijn in beslag genomen en werden ter plaatse vernietigd. De politie doet nader onderzoek naar de eigenaren van de kwekerijen.

Tielenaar verdacht van vernieling

TIEL - Een 49-jarige inwoner van Tiel is gisteren aangehouden omdat hij vanaf zijn balkon een fiets naar beneden zou hebben gegooid. De fiets zou daarbij de auto van een 67-jarige plaatsgenoot hebben geraakt. Hierdoor is de auto beschadigd. De eigenaar van de auto deed aangifte. De 49-jarige Tielenaar is overgebracht naar het politiebureau.

Bejaarde man uit Tricht beroofd

TRICHT - Een 90-jarige inwoner van Tricht is gisteren aan de Ganzepanweg van zijn portemonnee beroofd. De man werd door twee onbekenden aangesproken. Een van hen betastte de kleding van de 90-jarige. Hierna ging het tweetal er vandoor. Vervolgens bemerkte de man dat zijn portemonnee was gestolen. Hij deed hiervan aangifte.

Jongen mishandelt vrijwilliger speeltuin

ZEIST - Afgelopen woensdag is een 50-jarige man bij een speeltuin aan de Cornelis Schellingerlaan in Zeist door een jongen mishandeld. Dat maakte de politie gisteren bekend. Het slachtoffer, die als vrijwilliger bij de speeltuin werkte, zei de jongen aangesproken te hebben op zijn vervelende gedrag. Daarna werd hij in zijn gezicht geslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Ramkraak bij winkel in Bunschoten

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken