Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Als ons kind het maar leuk vindt"

4 minuten leestijd

Camping: De Hertshoorn in Garderen. Een comfortcamping met 383 toerplaatsen die zich richt op gezinnen met jonge kinderen. In 1998 startte De Hertshoorn met de verhuur van Artcamp, een combinatie van drie koepelvormige tenten van 2,5 meter hoog en een doorsnede van 5 meter. De koepels zijn op verschillende niveaus geplaatst, waardoor ze samen een soort tentendorp vormen. De koepel op de begane grond dient als ruimte voor koken en eten. Beide koepels daarboven zijn ingericht als slaapkamers.

Naam kampeerder: de familie Ruijter uit Assendelft. Vader Fred (32), moeder Monique (31) en dochter Annemarie (4). Fred is bouwkundig tekenaar voor een architectenbureau.

Waarom deze camping? Fred: "Het leek ons wel leuk. Vorig jaar waren we ook op deze camping, maar dan op een gewone plaats. Toen zagen we dit en dachten: Dat willen we ook eens proberen. Verder leek het ons erg praktisch."

Hoe lang? Monique: "We gaan een week. Dat is voldoende en het leek ons wel erg prijzig. Je betaalt natuurlijk wel twee keer zo veel als voor een gewone kampeerplaats. Volgend jaar willen we weer naar deze camping, maar dan weer op een gewone plaats. Dan gaan we twee weken."

Uitrusting: Fred: "Het is erg luxe. We hebben stromend water. Behalve onze slaapzakken, kleren en levensmiddelen hebben we niets hoeven mee te nemen. Alles is aanwezig."

Kosten: Fred: "De huur van Artcamp bedraagt 650 euro per week. Verder hebben we nauwelijks kosten. Laat het totaal eens 800 euro zijn. Ga eens vier keer naar een pretpark, moet je kijken wat je dan kwijt bent."

Voordelen van kamperen: Monique: "Annemarie gaat 's morgens de deur uit. Die zie je de hele dag niet meer. Dit is een ideale camping, zeker voor kinderen tot zo'n tien jaar. 's Ochtends kunnen ze knutselen en overdag doen ze spelletjes. Elke week is er een ander thema." Fred: "Voor ouders is er minder te doen. Je kunt wel klootschieten en ook zijn er volleybaltoernooien, maar als de kinderen het leuk vinden dan vinden wij het ook leuk. We gaan ook graag fietsen. Je leeft hier gewoon lekker in het bos. Je bent buiten. Als ik 's avonds om elf uur voor mijn huis in Assendelft zit, denken mensen dat ik niet goed ben. Je stapt hier de poort uit en je bent in het bos. Dat is thuis wel anders. Daar wonen we onder de aanvliegroute naar de nieuwe Polderbaan van Schiphol. Elk uur komen er 36 vliegtuigen laag over. Een gesprek zoals wij nu voeren is thuis onmogelijk als je buiten zit."

Nadelen: Monique: "De nadelen zijn niet zo groot. Of je moet het een nadeel noemen dat de hele bol schudt als je je in bed omdraait of door de bol loopt." Fred: "Wel moet je om negen uur echt uit de bol zijn, want dan wordt het te warm met dit weer."

Wat te doen bij dagenlang regen? Fred: "Als het regent kun je altijd nog i ets anders doen, zoals een museum bezoeken. Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen. Bovendien hebben wij de ruimte binnen. We kunnen goed eten en spelletjes doen. Annemarie gaat elke dag naar het zwembad. Die heeft al helemaal geen last van de regen."

Kamperen is tobben? Fred: "Ik vind het geen tobben." Monique: "Dat vind ik echt onzin. We kamperen nu vijftien jaar en al die keren hebben we maar één keer een echt verregende vakantie gehad. Ik vind kamperen heerlijk. We gaan graag fietsen."

Geen camping. Wat dan? Fred: "Ik zou niet graag iets anders doen. Het is hier erg luxe. We hebben vrijdag logés gehad, die konden een hele bol gebruiken, omdat wij in de andere slapen."

Leukste campingervaring: Fred: "Gisteren gingen we fietsen tussen Speuld en Uddel. Daar kreeg Monique een klapband. Dat werd lopen naar de camping. Deze week zaten we ook een keer vast met de auto. Bij Radio Kootwijk zijn we de poort doorgereden, hoewel dat niet mag. Ik wilde graag het hele gebouw zien en heb het ook van de kant van de hei benaderd. Daar raakte de auto vast. Die hebben we helemaal moeten uitgraven." Monique: "Ik wilde op een nacht na een toiletbezoek weer naar binnen maar was vergeten dat het luikje dichtzat. Ik stootte toen flink mijn hoofd." Fred: "Ja, 's nachts hoor je heel veel geluiden: snurken en ritsen dichttrekken. Je hoort nog wel eens geluiden die je eigenlijk niet wilt horen."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken