Bekijk het origineel

ANWB-lid krijgt korting bij tankbeurt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ANWB-lid krijgt korting bij tankbeurt

Actie geldt bij 250 stations

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Leden van de ANWB kunnen bij ruim 250 tankstations in Nederland brandstof tanken met een korting van 5 tot 6 eurocent per liter.

De organisatie heeft dat gisteren bevestigd. Inschrijven of aanmelden voor de nieuwe actie is niet nodig. Mensen die een ANWB-pasje laten zien, krijgen bij hun eerste tankbeurt direct als bonus 5 euro terug. De eerste 1000 liter brandstof krijgen ze een korting van 5 cent per liter. Daarna wordt het 6 cent. Als er voor meer dan 25 euro is gespaard, kan de klant het bedrag naar zijn rekening laten overmaken.

Het kortingssysteem is sinds enkele dagen werkzaam. De ANWB noemt het wel op zijn website, maar rekent erop dat het grote publiek pas in september aan de actie gaat meedoen. Dan verschijnt er een artikel over in het ledenblad Kampioen.

Voorwaarde voor het met korting tanken, is dat mensen bij dezelfde tankbeurt afzien van het meedoen aan andere spaar- of kortingsacties, zoals airmiles of zegeltjes. De benzinestations die meedoen aan de actie, zijn op de ANWB-site te vinden.

De ANWB begon eerder dit jaar onbemande benzinestations waar iedereen kan tanken met een korting van minstens 6 cent. Hiervan bestaan er nu drie. De stations zijn te vinden in Ede, Eindhoven en Hank. Dat moeten er op termijn ongeveer honderd worden. "Een landelijk dekkend netwerk is niet direct gerealiseerd. Onze leden willen betaalbare mobiliteit. Daarom komen we hiermee", aldus een woordvoerder van de ANWB.

De eerste onbemande tankstations in Nederland zijn inmiddels drie jaar oud. Tango opende begin 2000 in Nijmegen zijn eerste tankstation. De opening leidde tot een langdurige benzineoorlog in de regio. Tango, voor 75 procent onderdeel van oliemaatschappij Petroplus, telt momenteel ruim vijftig onbemande filialen.

Inmiddels zijn meerdere oliemaatschappijen actief op de markt met onbemande tankstations om een graantje mee te pikken van de 11,5 miljard grote benzine- en dieselmarkt in Nederland.

De ANWB is al jaren actief om de brandstofprijzen omlaag te krijgen. De organisatie voerde geruime tijd actie met het Prijsbewust Tanken. Daarbij gaven leden en tankstations hun prijzen door. Omdat de prijzen te vaak fluctueren kan de ANWB deze helaas niet meer garanderen op actualiteit. Prijsbewust Tanken heeft automobilisten in het verleden een uitstekende dienst bewezen, aldus de ANWB. Nu is het tijd voor nieuwe actiemiddelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

ANWB-lid krijgt korting bij tankbeurt

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken