Bekijk het origineel

Beveiligingsbedrijf in actie tegen misdaad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Beveiligingsbedrijf in actie tegen misdaad

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - De winkeliers in het Rotterdamse Oude Noorden wachten niet op meer blauw op straat. De winkeldiefstallen en straatoverlast beu hebben ze besloten een beveiligingsbedrijf in te schakelen.

Ook gemeente, politie en justitie gaan een steentje bijdragen. Gisteren ondertekenden ze een convenant met de beveiligers.

"We krijgen de komende drie jaren niet meer blauw maar grijs in het Oude Noorden. Het grijs van de uniformen van de beveiligers", aldus H. van Dongen, leider van het project Veilig Ondernemen in Noord. Drie jaar lang zullen vier veiligheidsmensen op straat patrouilleren en af en toe controleren in de winkels die aangesloten bij het project. Na die periode zegt de gemeente weer genoeg agenten op straat te hebben.

De winkeliers van Noord sloegen drie jaar geleden de handen ineen na een gewelddadige overval in de buurt. De groei van het aantal winkeldiefstallen en de criminaliteit door hangjongeren leidden ertoe dat klanten en winkeliers wegtrokken uit het Oude Noorden, aldus Van Dongen.

De gemeente besloot 100.000 euro per jaar bij te dragen om het beveiligingsbedrijf te financieren, op voorwaarde dat de winkeleigenaars hetzelfde bedrag zouden betalen. In de gisteren bekrachtigde afspraken belooft de politie snel ter plaatse te zijn als de beveiligers iemand aanhouden. Het openbaar ministerie zegt toe de zaak van een winkeldief of een raddraaier zo snel mogelijk af te handelen. Bovendien beschikken de aangesloten winkeliers over een apart meldnummer, zodat de politie extra snel ter plaatse kan zijn.

Het Oude Noorden is het eerste van vier winkelgebieden in Rotterdam waarvoor het convenant Veilig Ondernemen gaat gelden. Later volgen winkelstraten in Kralingen-Crooswijk, Charlois en Hoogvliet en de bedrijventerreinen IJsselmonde en Noord-West.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Beveiligingsbedrijf in actie tegen misdaad

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 25 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken