Bekijk het origineel

Nederland dag eerder dan EU autovrij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nederland dag eerder dan EU autovrij

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De Europese Autovrije Dag wordt in Nederland op zondag gehouden, een dag eerder dan elders in de EU.

Volgens een woordvoerder van het organiserende Milieudefensie hebben zich inmiddels ongeveer honderd gemeenten aangemeld om mee te doen aan activiteiten in een themaweek die rond de autovrije dag is gepland.

De Europese organisatie ziet meer in de vaste datum 22 september, die dit jaar op maandag valt. "De animo om op die dag mee te doen is erg klein", zegt een woordvoerster van Milieudefensie.

De autovrije dag is dit jaar onderdeel van een hele week die in het teken staat van mobiliteit. Onder de titel Week van de Vooruitgang staat elke dag in het teken van een stukje verplaatsing. Hoeveel van de honderd gemeenten meedoen met de autovrije dag op zondag 21 september is nog niet bekend.

Het evenement begint op 17 september met de voet- en fietsdag (onder anderen gericht op ouders die hun kroost met de auto naar de basisschool brengen) en eindigt met de autodatedag op de 22e (gericht op carpoolen).

Milieudefensie organiseert de activiteiten samen met onder andere de Fietsersbond, reizigersorganisatie Rover en verkeersveiligheidsorganisatie 3VO.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Nederland dag eerder dan EU autovrij

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken