Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Rust teruggekeerd op Salomons

1 minuut leestijd

HONIARA (AP) - Op de Salomonseilanden keren rust en orde alweer terug.

Dat heeft een Australische diplomaat gisteren gezegd, een dag nadat een ordemacht van 2000 militairen en 300 politieagenten uit Australië, Nieuw-Zeeland en een aantal kleine landen in de Stille Oceaan op de eilandengroep was gearriveerd.

De ordemacht heeft een vijfentwintigtal wapens in beslag genomen, bewaakt enkele belangrijke gebouwen en patrouilleert samen met de plaatselijke politie. De hele operatie zal nog minstens enkele maanden in beslag nemen.

Australië nam een maand geleden het initiatief tot de vorming van een vredesmacht voor de Salomonseilanden om een eind te maken aan de wetteloosheid in het grotendeels door bendes en milities beheerste land.

De afgelopen jaren vielen bij geweld honderden doden. Aanvankelijk gingen de gevechten tussen autochtone bewoners van het hoofdeiland Guadalcanal en migranten van het eiland Malaita.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken