Bekijk het origineel

Superhagels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Superhagels

3 minuten leestijd

De korrels van de nieuwe Superhagels van Venz zijn bijna twee keer zo dik als de normale en bovendien extra lang. De superhagels zijn ook net iets knapperiger dan de gewone. Nadeel -voor de consument- is wel dat een pak superhagels sneller leeg is dan een normaal pak. Dat komt doordat het lijkt alsof er minder hagelslag op de boterham ligt, terwijl er aan gewicht vlug meer wordt gestrooid. De superhagels zijn vanaf half augustus in de schappen van de supermarkt te vinden.

Biologische babyvoeding

Na fabrikant Nestl├ę is Zonnatura de volgende producent die een complete, nieuwe lijn babyvoeding introduceert. De fabrikant belooft dat alle producten biologisch geteeld zijn. Ouders kunnen kiezen uit 17 soorten potjes fruit en 20 varianten groente en maaltijden -waaronder vegetarische- voor baby's vanaf 4, 6, 8 en 12 maanden. Behalve de potjes bevat het assortiment ook drie soorten diksap -puur vruchtensap zonder toegevoegde suiker-, babypapjes, rijstwafeltjes en graankoekjes. De producten van Zonnatura zijn verkrijgbaar in de supermarkt.

Snelle appeltaart

Deeg kneden kost tijd en levert in ieder geval een vieze kom en kleverige handen op. Het nieuwe diepvriesdeeg voor appeltaart van fabrikant Koopmans bestaat uit kleine, losse, deegplakjes van 4 bij 4 centimeter waarmee de bodem, de rand en de versieringen voor de bovenzijde van de taart kunnen worden gemaakt. Wie het 'traditionele' deeg gewend is, zal wel even moeten opletten dat er nog genoeg deeg voor de bovenkant overblijft. Het deeg is in ieder geval net zo lekker en de bereiding kost veel minder tijd. In het kwartiertje dat de deegplakjes nodig hebben om te ontdooien, kunnen de appels worden geschild of de rozijnen geweld. Een 500 grams pak Deeg voor Appeltaart kost 2,49 euro.

Zitmeubels op maat

De trend op zitmeubelgebied is volgens het Perscentrumwonen duidelijk: naast vaste banken komen er steeds meer modulaire aanbouwprogramma's. Daarmee is het mogelijk om voor iedere kamer (en portemonnee) de 'ideale' bank op maat te laten maken. Steeds meer zitmeubelfabrikanten bieden maatwerk als het gaat om hardheid van de zitkussens, zitdiepte, rughoogte, poten, zithoogte en dikte van de armleuningen. Veel programma's zijn uit te breiden met accessoires zoals losse hoofdsteunen, aparte rugkussens en armrollen en hoek-, bijzet- of tussentafeltjes. Oppompbare lendenkussentjes, verstelbare hoofdsteunen, geïntegreerde voetenbankjes - fabrikanten proberen er alles aan te doen om het zitten zo aangenaam mogelijk te maken. De meeste banken zijn laag, diep en breed. Zitdieptes van 1,00 tot 1,50 meter zijn inmiddels standaard. Opvallend veel banken hebben brede, vlakke armleuningen. Qua vormgeving is er langzaam maar zeker weer een verschuiving zichtbaar van strak en kubistisch naar rond en organisch. Wat de stoffering betreft: hoe feller, hoe beter. Pink, knalrood, feloranje - op kleurgebied kan eigenlijk alles. Alhoewel blauw wordt getipt als nieuwe trendkleur. Maar ook daarvoor geldt niet het 'veilige' donkerblauw, maar meer sprekende tinten als babyblauw, lavendel, turkoois, sering, nachtblauw en vergrijsd blauw.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Superhagels

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken