Bekijk het origineel

Israël laat Palestijnse gevangenen vrij

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Israël laat Palestijnse gevangenen vrij

1 minuut leestijd

JERUZALEM - Israël gaat enkele honderden Palestijnen vrijlaten. Ook zal Israël twee steden op de Westelijke Jordaanoever in de nabije toekomst aan het Palestijns bestuur overdragen.

Deze en andere maatregelen zijn bedoeld om het vredesproces te bevorderen, aldus een Israëlische regeringsverklaring gisteren. Begin augustus wordt bekeken of nog meer Palestijnen kunnen worden vrijgelaten.

Begin volgende week beslissen de Israëlische minister van Defensie, Mofaz, en de Palestijnse minister van Veiligheid, Dahlan, welke steden in aanmerking komen en wanneer de overdracht plaatsvindt, zo blijkt uit de verklaring.

Mofaz gaf verder opdracht het Israëlische beleid rond wegblokkades op de Westelijke Jordaanoever te herzien.

Als eerste stap zijn de versperringen op de routes Ramallah-Jeruzalem, Ramallah-Nablus en Bethlehem-Hebron al opgeheven.

Bovendien wil Israël 8500 werkvergunningen aan Palestijnen verstrekken. Ook gaat Jeruzalem 14,3 miljoen euro aan achtergehouden douanegelden aan de Palestijnse Autoriteit overmaken.

Een Israëlische militair heeft gisteren onopzettelijk een Palestijnse jongen doodgeschoten, meldden een hulpdienst en de Israëlische radio. Het machinegeweer van de militair zou onbedoeld zijn afgegaan.

Drie kinderen raakten gewond bij het schietincident in Barta, een dorp in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Het Israëlische leger wilde geen commentaar geven. Het loslaten van gevangen is een eis van Palestijnse kant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Israël laat Palestijnse gevangenen vrij

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken