Bekijk het origineel

Ontruimingen wegens bosbrand Frankrijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ontruimingen wegens bosbrand Frankrijk

3 minuten leestijd

FREJUS (AFP) - Een camping, een hotel en andere gebouwen in Fréjus aan de Côte d'Azur zijn gisteren ontruimd in verband met een bosbrand. De autoriteiten hielden er rekening mee dat er meer evacuaties nodig zijn. In de buurt was noodopvang voor 1000 personen geregeld. De vlammen verspreidden zich in korte tijd over 50 hectare. Een week geleden was in de regio 10.000 hectare natuurgebied afgebrand.

Franse artiesten weer de straat op

PARIJS (AP) - Franse uitvoerend kunstenaars en theatermedewerkers hebben gisteren opnieuw actie gevoerd tegen een plan om hun werkloosheidsuitkering te verlagen. Eerder deze maand moesten door stakingen tegen het plan belangrijke zomerfestivals worden afgelast. Het bezuinigingsvoorstel werd gisteren in Parijs besproken door bonden, werkgevers en afgevaardigden van de regering.

Tsjechië kan geen vliegtuigen betalen

PRAAG (AP) - Het Tsjechische leger wil uit geldgebrek veertien straaljagers leasen van zijn NAVO-bondgenoten om de verouderde Mig-21-vloot tijdelijk te vervangen. Dat maakte het Tsjechische ministerie van Defensie gisteren bekend. Tsjechië werd in 1999 lid van de NAVO. Na de catastrofale overstromingen van vorig jaar werd de begroting herzien en was er geen geld meer om 24 JAS-39 Gripen-jets van Brits-Zweedse makelij te kopen.

Ugandees leger schiet per abuis burgers dood

KAMPALA (AP) - Een Ugandese legerhelikopter heeft per ongeluk het vuur geopend op een groep burgers en minstens negen van hen gedood. Dat maakte een legerwoordvoerder gisteren bekend. De burgers woonden een begrafenis bij in een gebied waar rebellen van het Verzetsleger van de Heer (LRA) actief zijn. Volgens de woordvoerder zat de helikopter achter rebellen aan en zag de bemanning de burgers aan voor LRA-strijders. Het leger zegt het incident te onderzoeken.

Hoge boete voor Chinese mijn

PEKING (AP) - De Chinese kolenmijn waar een gasexplosie in maart aan 72 mijnwerkers het leven kostte, moet sluiten, hebben de autoriteiten besloten. Bovendien moet het mijnbouwbedrijf een boete betalen van 21 miljoen yuan (2,2 miljoen euro), meldde het persbureau Xinhua gisteren. De autoriteiten hopen dat de zware sancties voor de mijn in Shanxi ertoe zullen leiden dat de veiligheid in de mijnen in het land wordt verbeterd. Afgelopen jaar kwamen er gemiddeld zeventien Chinese mijnwerkers per dag om.

Journalist in cel voor staatsondermijning

TAIPEI (AP) - Het Taiwanese hooggerechtshof heeft gisteren een journalist schuldig bevonden aan staatsondermijning omdat hij in zijn artikelen geheime informatie over militaire oefeningen zou hebben vrijgegeven. Hung schreef in juli 2000 over jaarlijkse legeroefeningen in de inmiddels verdwenen krant Power News. Hij kreeg zijn informatie van een legerofficier die vorig jaar tot twee jaar en twee maanden cel werd veroordeeld.

Russische politie vindt explosievengordels

MOSKOU (AP) - De Russische veiligheidsdienst (FSB) heeft bij een inval in een woning in de buurt van Moskou zeker zes explosievengordels gevonden, meldde de Russische staatstelevisie gisteren. De gordels waren vermoedelijk bedoeld voor het plegen van zelfmoordaanslagen. De gevonden gordels, elk voorzien van 6 kilo springstof, zouden identiek zijn aan de gordels die twee Tsjetsjeense vrouwen gebruikten om zich eerder deze maand op te blazen tijdens een popconcert in Moskou.

Dode bij bomaanslag VN-bureau Kosovo

PRISTINA (ANP/DPA) - Een bomaanslag op een politiebureau van de VN in Kosovo heeft donderdagavond aan één persoon het leven gekost. Vier anderen raakten gewond, zo maakte een VN-woordvoerder gisteren bekend. Onbekenden gooiden vanuit een rijdende auto twee explosieven richting het VN-hoofdkwartier in de stad Kosovska Mitrovica. Er vielen geen gewonden onder VN-medewerkers. De politie arresteerde twee verdachten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Ontruimingen wegens bosbrand Frankrijk

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken