Bekijk het origineel

Mendelssohn in Delft

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mendelssohn in Delft

2 minuten leestijd

Mendelssohn stempelt het zevende Delft Chamber Music Festival, dat vrijdag begint. Violiste Isabelle van Keulen organiseert het festival, ze speelt zelf ook mee bij concerten van haar internationale vriendenkring. Het Kamer Muziek Festival in Delft biedt zestien concerten in tien dagen op de met glas overkoepelde binnenplaats van Stedelijk Museum Het Prinsenhof. Informatie: tel. 020-6432043.

Nederlands erfgoed

De Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief gaan samen een tentoonstellingszaal inrichten waarin topstukken uit beide nationale erfgoedinstellingen te zien zullen zijn. Algemeen directeur Wim van Drimmelen van de Koninklijke Bibliotheek en directeur Maarten van Boven van het Nationaal Archief hebben daarvoor onlangs hun handtekening gezet.

In de depots van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief ligt in totaal bijna 200 kilometer Nederlandse geschiedenis opgeslagen. Dat moet aan het publiek worden getoond, vinden beide instellingen. Naast een semi-permanente tentoonstelling van topstukken zal er ruimte zijn voor wisselexposities over bijvoorbeeld actuele onderwerpen of speciale collecties. De nieuwe tentoonstellingsruimte komt in het gebouw van de Koninklijke Bibliotheek en wordt volgend jaar september geopend.

Cultuurgeld

De staatssecretarissen Van der Laan van Cultuur en Nicolaï van Buitenlandse Zaken stellen 831.893 euro beschikbaar voor vijf internationale cultuurprojecten. Dit geld komt uit het HGIS-cultuurbudget (Homogene Groep Internationale Samenwerking), waarmee projecten worden gesteund die iets nieuws toevoegen aan de internationale profilering van de Nederlandse cultuur. In totaal bedraagt het HGIS-budget in 2003 ruim 11 miljoen euro.

De volgende projecten hebben subsidie gekregen:

1. De Stichting Nederlands Filmmuseum krijgt 150.000 euro voor de historische presentatie van Nederlandse films in de VS.

2. Voor het herstel van de Nana Estiapa Memorial Hall en een negentiende-eeuwse kapel, de renovatie en revitalisatie van het negentiende-eeuwse koopmanshuis Boham en de Nederlandse begraafplaats in Ghana is 334.193 euro gereserveerd.

3. De stichting Fotografie Noorderlicht krijgt 140.000 euro voor de fotomanifestatie Noorderlicht 2003, die zich richt op internationale samenwerking en uitwisseling op het terrein van de documentaire fotografie.

4. De Stichting Dutch Jazz Connection krijgt 147.700 euro voor het impulsproject circuitvorming voor Nederlandse jazz in het buitenland.

5. De Stichting Notorious Film Distributie krijgt 60.000 euro voor de zevende editie van "Afrika in the Picture", een sinds 1987 tweejaarlijks terugkerend internationaal festival in Amsterdam over de Afrikaanse diaspora.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Mendelssohn in Delft

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken