Bekijk het origineel

Eindhovenaar rijdt in op publiek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eindhovenaar rijdt in op publiek

2 minuten leestijd

EINDHOVEN (ANP) - De politie heeft gisterochtend met een pistool een Eindhovense automobilist tot stoppen gedwongen.

De 39-jarige man reed met zijn auto rond vier uur in op uitgaanspubliek en agenten in het voetgangersgebied Stratumseind, de uitgaansstraat van Eindhoven. Op dat moment liepen er veel mensen op straat doordat veel cafés gingen sluiten.

Sommige mensen moesten volgens de politie opzij springen om niet te worden aangereden. De politie probeerde de man diverse keren tot stoppen te dwingen.

De Eindhovenaar trok zich niets van de stoptekens aan en reed met slippende banden verder over het Stratumseind. Ook toen politiemensen in een rij de weg versperden, reed de man door. De agenten moesten opzij springen om niet te worden geraakt.

Uiteindelijk stopte de man toen een agent zijn dienstwapen trok. De politie kon de automobilist pas aanhouden nadat zij een raam van zijn auto had ingeslagen. Ook op andere plaatsen in Eindhoven werd de politie belaagd. Een 22-jarige man uit Valkenswaard sloeg gisterochtend vroeg een politieman op zijn rug toen die een 21-jarige ruziemaker uit dezelfde plaats wilde aanhouden. Ook de 22-jarige moest mee naar het bureau.

Eerder bedreigde een 17-jarige bromfietser uit Eindhoven een agent al met de dood. De politie wilde hem zaterdagavond staande houden omdat hij zonder licht en helm reed. Na een achtervolging lukte dat, waarop de bromfietser ook nog probeerde de politieman een kopstoot te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Eindhovenaar rijdt in op publiek

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken