Bekijk het origineel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

"Maatschappelijke stage mist doel"

1 minuut leestijd

De maatschappelijke stage die het kabinet wil invoeren, wordt niet wat men ervan verwacht. De jongeren voor wie het bedoeld is, zullen zich er niet voor opgeven.

Dat zei D. Hautvast, medewerker van het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum in Utrecht afgelopen zaterdag in een interview met Trouw. Het studiecentrum adviseert scholen onder meer over hoe om te gaan met probleemjongeren.

Na de vakantie starten tien scholen met een proef van het ministerie van Onderwijs. Zij bieden scholieren aan om vier tot zes weken stage te lopen bij vrijwilligersorganisaties of zorginstellingen. Op deze manier zien zij dat er "meer is dan hun eigen wereldje en welke normen en waarden in de samenleving van belang zijn", aldus CDA-kamerlid Mosterd. Als het project lukt, wil minister Van der Hoeven deze stagevorm landelijk invoeren.

Hautvast is echter bang dat het "een elitaire aangelegenheid" wordt. Vroegtijdige schoolverlaters en (allochtone) probleemjongeren -juist degenen die een stage het meest nodig hebben- zullen zich niet voor zo'n stage opgeven, zo vreest hij. Hij is van mening dat jongeren verplicht een periode in een zelfgekozen bedrijfstak zouden moeten werken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken