Bekijk het origineel

VS ontvangen vooral roomse immigranten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VS ontvangen vooral roomse immigranten

2 minuten leestijd

NEW YORK - Bijna twee van de drie mensen die naar de Verenigde Staten emigreren, zijn christen. Van de immigranten is 42 procent rooms-katholiek.

Het percentage rooms-katholieken dat Amerika binnenkomt, is ongeveer twee keer groot als het percentage rooms-katholieken dat er al woont. Dit blijkt uit een studie die is gefinancierd door de immigratie- en naturalisatiedienst in de VS. Volgens het onderzoek wordt Spaans nu het meest gesproken onder immigranten. Dit komt door het grote aantal Filipijnse immigranten. Zij passeerden de Afro-Amerikanen. De Chinezen vormen de grootste minderheid in de VS.

Van de Poolse immigranten is 92 procent rooms-katholiek, van de Dominicaanse immigranten is dat 86 procent. Op de derde plaats staan de Filipino's met 82 procent. Van de emigranten uit Mexico is 78 procent rooms-katholiek, van mensen uit El Salvador 63 procent en van Vietnamezen 53 procent. Canadese emigranten zijn bijna voor de helft rooms.

Naast de 42 procent rooms-katholieke immigranten is 19 procent protestants en 4 procent oosters-orthodox. Christenen maken bijna tweederde deel uit van het totale aantal immigranten.

Het toenemende aantal rooms-katholieken is opmerkelijk, omdat Amerika als een protestantse naties is gesticht en een geschiedenis kent die losstaat van de trouw aan Rome. De enige rooms-katholieke president was John F. Kennedy, die met een flinterdunne marge won van de toenmalige vice-president Richard Nixon.

De studie laat verder zien dat 8 procent van de immigranten moslim is, 4 procent boeddhist en 3 procent Joods of hindoe. Van de immigranten zegt 15 procent geen religie te hebben. Het grootste gedeelte van hen komt uit China, Taiwan en Rusland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

VS ontvangen vooral roomse immigranten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken