Bekijk het origineel

Eerste Amerikaanse school voor homo's

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eerste Amerikaanse school voor homo's

1 minuut leestijd

NEW YORK - In New York opent dit najaar de eerste Amerikaanse middelbare school de deuren die exclusief is bedoeld voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen. De school rekent op zo'n honderd leerlingen. Volgend jaar hoopt de school 170 studenten te verwelkomen.

"Sommige kinderen die homo of lesbisch zijn worden op andere scholen gepest en mishandeld", zegt burgemeester Michael Bloomberg. "Zij kunnen nu onderwijs volgen zonder zich zorgen te hoeven maken."

Voorzitter Mike Long van de Conservatieve Partij is tegen. "Moeten homoseksuelen ander onderwijs krijgen? Is er zoiets als homoseksuele wiskunde? Dit is verkeerd. Er is geen reden om deze kinderen anders te behandelen."

De school is genoemd naar Harvey Milk, een openlijk homoseksuele politicus die in 1978 in San Francisco werd vermoord en sindsdien een martelaar van de Amerikaanse homobeweging is. Harvey Milk High School gaat speciale aandacht besteden aan computer-, kunst- en kookonderwijs.

De school is gevestigd in het hartje van Manhattan en ondergaat op het moment een verbouwing van 3,2 miljoen dollar. Die wordt betaald door de gemeente. Conservatieve groeperingen hebben het hele project afgedaan als verspilling van belastingcenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Eerste Amerikaanse school voor homo's

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 2003

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken